Andrea de Vries

Andrea de Vries

Oprichtster en eigenaresse van Birds4You

Hallo vogelaar,

Leuk dat je op mijn website bent gekomen, ik wens je veel plezier en neem rustig de tijd om alles te bekijken en door te lezen.

Hoe is het zover gekomen?

Tijdens mijn studie Biologie deed ik onderzoek naar Scholeksters op Schiermonnikoog en naar Huismussen in Andechs (Duitsland). Na mijn studie gaf ik een aantal vogelexcursies voor het bezoekers centrum op Schiermonnikoog. Hierdoor ontdekte ik dat ik het leuk vind om mensen kennis bij te brengen over de natuur. Mede door deze vogelexcursies besloot ik het onderwijs in te gaan, als docente Biologie.

Veel ervaring met vogelexcursies organiseren

Na 20 jaar in het onderwijs en als lid van de vogelwerkgroep van het IVN Groningen/Haren herontdekte ik het plezier dat ik heb in het geven van vogelexcursies. Daarom ben ik na een aantal maanden voorbereiding in januari 2016 mijn eigen bedrijf Birds4You.nl gestart voor het verzorgen van vogelexcursies.

Vogels kijken in heel Nederland

Door de week ga ik regelmatig vogels kijken in de gebieden in Groningen, Drenthe en Friesland. Tijdens al deze trips heb ik ontdekt dat Nederland een prachtig land is om vogels te kijken. Er komen nog steeds nieuwe gebieden bij. Deze hebben vaak een dubbelfunctie als waterberging en als nieuwe natuur. Veel vogels profiteren hier van. Daarom kan ik ook een vogelexcursie aanbieden in gebieden die wellicht onbekender zijn bij veel natuurliefhebbers.

Mijn vriend is net als ik ook een fervent vogelaar en fotograaf, en doet dit al vanaf zijn 12e jaar. In de weekeinden dat we samen zijn gaan we veel op pad om vogels te kijken. Hiervoor doorkruisen we soms heel Nederland om een bijzondere vogel te zien. Van deze vogel proberen we dan foto’s te maken, en soms lukt een filmpje ook nog.

Wil je aan een vogelexcursie meedoen en twijfel je nog? Heb je nog vragen? Mail mij dan via: contact en ik help je zo snel mogelijk.

Ik hoop je te ontmoeten bij een excursie van mij.

Met vriendelijke groet,

Andrea de Vries
Andrea de Vries