Geplaatst op Geef een reactie

Beleef de lente in je eigen tuin.

Beleef de lente Sijs

Beleef de lente in eigen tuin

Beleef de lente, de bekende jaarlijkse vogelsoap waarbij enkele soorten vogels op hun nest worden gevolgd, is bij veel natuurliefhebbers bekend. Maar om vogels te kijken hoef je soms je luie stoel niet uit, of achter een scherm te kruipen.

Beleef de lente Sijs
Beleef de lente Sijs

Het gebeurt gewoon in je eigen tuin, zoals op deze video te zien is. Een mannetje en vrouwtje Sijs genieten van een douche onder de waterval in de tuin bij mijn vriend, en spoelen het vuil van de dag van zich af, je zou haast denken dat het zomer is.

Vogels kijken in je eigen tuin, jongetje en meisje Sijsje onder de douche.

 

In mijn eigen tuin kon ik de afgelopen dagen genieten van vogels die een Pindakaaspot met meelwormen plunderden. Meest opvallende soort hierbij was de Roek. Daarnaast kwamen er nog een Ekster, twee Kauwen, een Roodborst, een Pimpel- en een Koolmees snoepen. Ook had ik strooivoer op de grond en in de voedersilo waar enkele Huismussen, drie Stadsduiven, een Winterkoning en een Merel op af kwamen. En dat in een klein stadstuintje!

Beleef de lente Roek in Pindakaaspot
Beleef de lente Roek in Pindakaas pot

In tegenstelling tot veel moderne stadstuinen is mijn tuin nog voorzien van groen, dit geeft de vogels beschutting en een plek om hun kostje bij elkaar te scharrelen.

Het zou mooi zijn wanneer mensen bij de inrichting van hun tuin wat meer rekening zouden houden met de vogels. Niet alleen vogels kunnen hiervan profiteren maar ook een hoop andere dieren denk bijvoorbeeld aan Vlinders en Hommels.

Als je mijn blogs leuk vindt dan zou ik het leuk vinden als je ze een like geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.