Geplaatst op Geef een reactie

Geringde Zwartkopmeeuw bleek zeldzaamheid!

Geringde Zwartkopmeeuw van zijkant

Geringde Zwartkopmeeuw

De geringde Zwartkopmeeuw (Ichthyaetus melanocephalus), die we op 23 december 2015 hadden gefotografeerd, is opgemerkt op de site waarneming.nl. Hier kwam het verzoek binnen om de melding door te geven aan iemand in België, die met dit ringonderzoek bezig is. Hij gaf aan dat de waarneming van een wit geringde Zwartkopmeeuw in winterkleed in de Benelux HEEL zeldzaam is! Het leuke is dat op onze foto de ring ook nog af te lezen is: White 3K09. Hierdoor hebben we informatie kunnen krijgen over deze vogel.

Geringde Zwartkopmeeuw van voren
Geringde Zwartkopmeeuw van voren

Uit het ei gekropen

Het blijkt een dier te zijn dat in 2001 uit het ei is gekropen in België. Of het om een mannetje of vrouwtje gaat weet ik niet, dus zeg voor het gemak maar hij. Eerst heeft hij een metalen ring gekregen, 5 jaar later is hier de grotere witte ring die hij nu draagt aan toegevoegd.
Behalve een enkele keer in België en in Spanje, bevindt deze vogel zich volgens andere waarnemingen meestal in Frankrijk, en was het uitstapje naar het Veerse Meer niet gebruikelijk voor dit dier. Fijn dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan biologisch onderzoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.