Activiteiten Lauwersmeer

Lauwersmeer activiteiten

Lauwersmeer activiteiten? Vogels kijken!

Één van de top Lauwersmeer activiteiten is ontegenzeggelijk vogels kijken. Het Lauwersmeer is in heel Europa bekend om zijn grote vogel rijkdom. Het hele jaar door komen hier bijzondere soorten voor, met als hoogtepunt het vogeltrek seizoen in voor- en najaar. En sinds enkele jaren is natuurlijk de top attractie het paar Zeearenden.

De Zeearenden van het Lauwersmeer

Activiteiten Lauwersmeer Zeearend
Activiteiten Lauwersmeer Zeearend

Ondanks de omvang van de Zeearend (spanwijdte van de vleugels + 2 meter) ook wel vliegende deur genoemd wordt deze lang niet altijd waargenomen. Dit komt omdat ze hun nest ver van menselijke activiteiten verwijdert hebben, en met regelmaat een nieuwe nest locatie zoeken. Elk jaar is het dus weer spannend of en waar ze hun nest zullen bouwen. Het nest van de Zeearend is een enorm bouwsel van dikke takken hoog in de bomen. De Zeearenden blijven het hele jaar door rondom het Lauwersmeer zwerven. Dus ze zijn ook vaak te zien wanneer er geen jongen zijn. En wanneer je weet waar ze zich vaak ophouden. Maar zonder goede telescoop en verrekijker zijn ze vaak onvindbaar.

Andere vogels van het Lauwersmeer

Activiteiten Lauwersmeer Jonge Lepelaar
Activiteiten Lauwersmeer Jonge Lepelaar

Maar er zijn natuurlijk veel meer vogels te bewonderen bij het Lauwersmeer. Prachtige eenden en steltlopers in alle maten en kleuren, Lepelaars in voorjaar en zomer ga zo maar door.

Andrea de Vries
Uw Gids: Andrea de Vries

Zoek je een leuke activiteit in het Lauwersmeer? Dan neem ik je graag een hele of een halve dag mee op excursie. Uiteraard gaat er een Swarovski telescoop mee. En heb je geen verrekijker dan is dat geen probleem ik heb altijd een aantal prima kijkers te leen. Deze activiteit is geschikt voor jong en oud. En ervaring met vogels kijken hoef je niet te hebben.

Klik hieronder en lees alles over deze activiteit in het Lauwersmeer.