Geplaatst op Geef een reactie

Uitstapje naar de Grijze Wouw en Zwartbuikwaterspreeuw

Grijze Wouw.

Vandaag zijn we naar Gelderland gereden om twee nieuwe soorten vogels te spotten. Eerst reden we naar de plek waar de Grijze Wouw (Elanus caeruleus) al een aantal dagen was waargenomen. Er stonden al een aantal auto’s aan de weg, dus we hadden al het vermoeden dat we niet de enigen zouden zijn die de Grijze Wouw met een bezoek kwamen vereren. Na een wandeling van een half uur over het Kootwijkerveld zagen we de andere vogelliefhebbers al staan. Even zoeken door de kijker en ja hoor, daar zat de Grijze Wouw in een boom. Snel de telescoop erop scherpstellen, en beide even genieten van dit prachtige dier. Daarna waren de foto’s aan de beurt. Zowel met digiscopen als met de telelens hebben we foto’s gemaakt.

Grijze-Wouw
Grijze-Wouw

Daarna nog even “gewoon” door de telescoop gekeken, en toen aan de terugwandeling begonnen. Op weg naar de auto kwamen we nog oog in oog te staan met Goudhaantjes en een Kuifmees. Ook altijd leuk!

Zwartbuikwaterspreeuw.

Daarna was de Zwartbuikwaterspreeuw (Cinclus cinclus cinclus) aan de beurt. We hadden al een tijdje de waterspreeuw op ons wensenlijstje staan, en toevallig zat deze afgelopen dagen ook in Gelderland, dus daar hoefden we niet lang over na te denken. Ook daar was het druk met vogelaars. Niet zo vreemd, want was is zo’n ontzettend leuk beestje om naar te kijken: heel beweeglijk, steeds bezig tussen de stenen in het water, vaak met z’n kop onder het wateroppervlak, staand met continu knikkende pootjes, en weer naar zijn “veilige” plek onder de brug vliegend als er weer eens een trein langs kwam denderen. Ook hier kwam de camera weer goed van pas.

Zwartbuikwaterspreeuw
Zwartbuikwaterspreeuw
Zwartbuikwaterspreeuw
Zwartbuikwaterspreeuw

 

Zwartbuikwaterspreeuw
Zwartbuikwaterspreeuw
Zwartbuikwaterspreeuw
Zwartbuikwaterspreeuw

 

We zijn nog even verder langs het water gaan kijken, en stuitten nog op vier Dodaarsjes, die druk aan het duiken waren tussen de vele Meerkoeten. Daarna werd het te donker, en zijn we terug gegaan naar huis. Een geslaagde vogeldag met twee mooie nieuwe lifers!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.