Vogelexcursie: Welke vogels gaan wij ontdekken?

Vogelexcursie in Nederland?

Je hoeft niet naar een ver land om de mooiste vogels te zien. Als je de juiste plekken kent en de vogels weet te herkennen gaat er een wereld voor je open.


Een Vogelexcursie in Nederland is een prachtige ervaring die geen enkele vogelliefhebber wil missen.

Mijn studie biologie & vogelexcursies

Tijdens mijn studie Biologie deed ik onderzoek naar Scholeksters op Schiermonnikoog en naar Huismussen in Andechs (Duitsland). Na mijn studie gaf ik een aantal vogelexcursies voor het bezoekers centrum op Schiermonnikoog. Hierdoor ontdekte ik dat ik het leuk vind om mensen kennis bij te brengen over de natuur. Mede door deze vogelexcursies besloot ik het onderwijs in te gaan, als docente Biologie.

Veel ervaring met vogelexcursies organiseren

Na 20 jaar in het onderwijs en als lid van de vogelwerkgroep van het IVN Groningen/Haren herontdekte ik het plezier dat ik heb in het geven van vogelexcursies. Daarom ben ik na een aantal maanden voorbereiding in januari 2016 mijn eigen bedrijf Birds4You.nl gestart voor het verzorgen van vogelexcursies.

Vogels kijken in heel Nederland

Door de week ga ik regelmatig vogels kijken in de gebieden in Groningen, Drenthe en Friesland. Tijdens al deze trips heb ik ontdekt dat Nederland een prachtig land is om vogels te kijken. Er komen nog steeds nieuwe gebieden bij. Deze hebben vaak een dubbelfunctie als waterberging en als nieuwe natuur. Veel vogels profiteren hier van. Daarom kan ik ook een vogelexcursie aanbieden in gebieden die wellicht onbekender zijn bij veel natuurliefhebbers.

Mijn vriend is net als ik ook een fervent vogelaar en fotograaf, en doet dit al vanaf zijn 12e jaar. En in het weekend dat we samen zijn gaan we veel op pad om vogels te kijken. Hiervoor doorkruisen we soms heel Nederland om een bijzondere vogel te zien. Van deze vogel proberen we dan foto’s te maken, en soms lukt een filmpje ook nog.

Is een vogelexcursie wel voor mij geschikt?

Deze vraag krijg ik regelmatig, maar het maakt niet uit of je alleen bent of met een groepje. Zelfs voor het hele gezin is een vogelexcursie van Birds4You.nl een mooie belevenis. En het geeft niets of je al meer ervaring hebt of nog maar net bent begonnen.

Ik heb inmiddels meer dan honderd vogelexcursies in Nederland en daarbuiten gegeven, aan zowel ervaren vogel liefhebbers als aan beginnende vogelkijkers. Dit waren privé vogelexcursies en groepsexcursies. De deelnemers zijn telkens enthousiast en geven zeer positieve beoordelingen aan mijn excursies. En dat de mensen tevreden zijn blijkt ook wel uit het grote aantal terugkerende deelnemers aan mijn excursies.

Kijk hieronder voor meer informatie of om jouw vogelexcursie te reserveren

Je hebt niet alleen een fijne ontspannen dag in de natuur, maar je leert veel beter vogels herkennen. Hier heb je voordeel van, elke dag dat je hierna zelf het veld in gaat om vogels te ontdekken.

Klik op de afbeelding voor meer informatie of op de knop om direct te reserveren (groeps excursies).

Privé vogelexcursie

Groeps excursies

Dit is wat de laatste deelnemers van Andrea die u voorgingen zeggen

Een vogelexcursie van Birds4You.nl is:

 • Geschikt voor iedereen: alleen, met je eigen groep of als gezin;
 • Voor alle leeftijden;
 • Een heerlijk ontspannen dag (deel) in de natuur;
 • Leerzaam;
 • Op bekende en onbekende plekken in Nederland;
 • Vogels leren herkennen aan hun roep of zang;
 • Mee met een ervaren gids;
 • Beter leren vogels kijken;
 • Voor ervaren en onervaren deelnemers;
 • Vogels van heel dichtbij zien door een Swarovski telescoop;
 • En heb je geen (goede) verrekijker? Geen probleem ik heb prima leenkijkers;
 • En nog veel meer…

Twijfel je nog of zit er geen excursie voor je bij? Heb je nog vragen? Mail mij dan via: contact en ik help je zo snel mogelijk.

Met vriendelijke groet,

Andrea de Vries
Andrea de Vries