Excursie van Birds4You met Gids Henk de Lange

(4 klantbeoordelingen)

169,00

Reserveer hier uw excursie van Birds4You met als gids Henk de Lange

In de veel gevallen kan Henk dezelfde excursie voor Birds4You uitvoeren wanneer Andrea niet beschikbaar is. De prijzen en voorwaarden van de excursie zijn dezelfde als bij Andrea. Kijk hieronder voor zijn beschikbaarheid.

Henk is een uitstekende gids (dit blijkt ook uit de reviews), hij stelt zich onder de kalender aan je voor.

Wanneer u voor een hele dag boekt krijgt u € 20 korting op de totaal prijs!
Vergeet niet bij Extra’s de door u uitgezochte excursie te selecteren.

Kies zelf een gewenste datum.

Beschrijving

Gids Henk de Lange

Gids Henk de Lange
Gids Henk de Lange

Na ruim 25 jaar in de ICT gewerkt te hebben, heb ik in 2020 besloten om volledig mijn passie te volgen bij het begeleiden van excursies en reizen in de natuur met bijzondere interesse in vogels. Ik heb de opleiding voor reisleider succesvol afgerond.

Ik ben opgegroeid in Hoogeveen en ging op jonge leeftijd al vaak de natuur in met mijn vader. Het Dwingelderveld was mijn favoriet, waar ik de laatste Korhoenders nog heb meegemaakt.

Bij Landschapsbeheer Drenthe hielp ik als IVN-vrijwilliger Weidevogels te beschermen in die provincie.

Eind vorige eeuw ben ik verhuisd naar de stad Groningen en woon daar met veel plezier met mijn gezin. In 2000 ben ik lid geworden van Avifauna Groningen en heb daarvoor de website gemaakt en beheerd tot 2015 als hoofdbeheerder. Daarvoor ben ik ook nu nog op de achtergrond actief en heb hiermee het erelidmaatschap ontvangen.

Tegelijkertijd ben ik ook de eerste jaren van 2000 vrijwilliger geweest bij het Groninger Landschap en heb meegeholpen het Leekstermeer team op te richten. Hier heb ik de nodige ervaring opgedaan met het begeleiden van excursies.

Tegenwoordig struin ik veel door de natuur en maakt daarbij ook graag foto’s ter herinnering aan de leuke tochten.
Mijn enthousiasme voor de natuur en de vogels wil ik dan ook graag met u delen door u mee te nemen op verschillende excursies in gebieden in de noordelijke provincies die ik goed ken.

Graag nodig u dan ook uit om samen met mij op stap te gaan naar het gebied van uw keuze en op een ontspannen manier te kijken en genieten van de vogels die we samen gaan ontdekken. Er valt altijd wel genoeg te zien, en maak de opwinding mee bij het zien van een zeldzaamheid of een voor u andere prachtige of aansprekende vogel, dat is hier allemaal mogelijk!

4 beoordelingen voor Excursie van Birds4You met Gids Henk de Lange

 1. Greet (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb genoten van de excursie. Henk heeft mij met veel enthousiasme zoveel mogelijk vogels laten zien en horen! Ik stond er versteld van wat voor soorten vogels er allemaal zijn! Ik heb soorten gezien en gefotografeerd, waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden! Ik had sommige vogels nog wel graag van wat dichterbij gezien, zodat ik ze wat beter had kunnen fotograferen! Toch vond ik de excursie in zijn totaliteit echt wel 5 sterren waard!
  Greet

 2. Rob, Ewout en Arjan (geverifieerde eigenaar)

  [Vogelexcursie Fochteloërveen] We hebben een leuke en leerzame ochtend gehad met Henk. Henk wist feilloos al het vogelgezang te duiden en kort daarop de betreffende vogel met 60x vergroting door de kijker op statief te tonen. Hij kent de omgeving goed en wist ons naar leuke en afwisselende plekjes te brengen, de soortenlijst van deze ochtend liegt er niet om. Wellicht wat naïef van ons, maar omdat we in de korte broek kwamen (immers mooi weer), leidde de overdaad aan muggen mn. op het eerste stuk (achter het informatiecentrum van Natuurmonumenten) van de excursie wel wat af (bedekkende kleding is hier geen overbodige luxe ??). Al met al zeker een aanrader voor zowel de beginnende en reeds kundige vogelaar. We kijken uit naar een volgende vogelexcursie uit het aanbod.
  Rob, Ewout en Arjan

 3. Sanne (geverifieerde eigenaar)

  [Vogelexcursie Fochteloërveen] Een paar zeer plezierige en productieve uren met Henk doorgebracht, hij kon ons de een na de andere vogel laten zien of horen. Henk nam de tijd voor ons en met de telescoop veel vogels op een manier kunnen waarnemen zoals we ze nog niet eerder zagen. Een aanrader om met deze enthousiaste professional op pad te gaan!
  Sanne

 4. Auke en Lisan (geverifieerde eigenaar)

  Als beginnende vogel spotters zijn wij op excursie geweest met Henk door het Lauwersmeer gebied (Friese kant). Ondanks het onstuimige weer (windkracht 6) hebben wij genoten van de excursie. Henk weet onwijs veel en legt rustig uit. We hebben heel veel soorten gezien, enkele van onze favorieten: bruine kiekendief, grutto, aalscholver en grote bonte specht. Als bonus zagen we ook nog een familie herten voorbijkomen. Zeer geslaagd!
  Auke en Lisan

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.