Reserveer hier jou excursie bij Birds4You met Gids Henk de Lange

(10 klantbeoordelingen)

169,00

Reserveer hier uw excursie van Birds4You met als gids Henk de Lange

In de veel gevallen kan Henk dezelfde excursie voor Birds4You uitvoeren wanneer Andrea niet beschikbaar is. De prijzen en voorwaarden van de excursie zijn dezelfde als bij Andrea. Kijk hieronder voor zijn beschikbaarheid.

Henk is een uitstekende gids (dit blijkt ook uit de reviews), hij stelt zich onder de kalender aan je voor.

Wanneer u voor een hele dag boekt krijgt u € 20 korting op de totaal prijs!
Vergeet niet bij Extra’s de door u uitgezochte excursie te selecteren.

Kies zelf een gewenste datum.

Beschrijving

Gids Henk de Lange

Gids Henk de Lange
Gids Henk de Lange

Na ruim 25 jaar in de ICT gewerkt te hebben, heb ik in 2020 besloten om volledig mijn passie te volgen bij het begeleiden van excursies en reizen in de natuur met bijzondere interesse in vogels. Ik heb de opleiding voor reisleider succesvol afgerond.

Ik ben opgegroeid in Hoogeveen en ging op jonge leeftijd al vaak de natuur in met mijn vader. Het Dwingelderveld was mijn favoriet, waar ik de laatste Korhoenders nog heb meegemaakt.

Bij Landschapsbeheer Drenthe hielp ik als IVN-vrijwilliger Weidevogels te beschermen in die provincie.

Eind vorige eeuw ben ik verhuisd naar de stad Groningen en woon daar met veel plezier met mijn gezin. In 2000 ben ik lid geworden van Avifauna Groningen en heb daarvoor de website gemaakt en beheerd tot 2015 als hoofdbeheerder. Daarvoor ben ik ook nu nog op de achtergrond actief en heb hiermee het erelidmaatschap ontvangen.

Tegelijkertijd ben ik ook de eerste jaren van 2000 vrijwilliger geweest bij het Groninger Landschap en heb meegeholpen het Leekstermeer team op te richten. Hier heb ik de nodige ervaring opgedaan met het begeleiden van excursies.

Tegenwoordig struin ik veel door de natuur en maakt daarbij ook graag foto’s ter herinnering aan de leuke tochten.
Mijn enthousiasme voor de natuur en de vogels wil ik dan ook graag met u delen door u mee te nemen op verschillende excursies in gebieden in de noordelijke provincies die ik goed ken.

Graag nodig u dan ook uit om samen met mij op stap te gaan naar het gebied van uw keuze en op een ontspannen manier te kijken en genieten van de vogels die we samen gaan ontdekken. Er valt altijd wel genoeg te zien, en maak de opwinding mee bij het zien van een zeldzaamheid of een voor u andere prachtige of aansprekende vogel, dat is hier allemaal mogelijk!

10 beoordelingen voor Reserveer hier jou excursie bij Birds4You met Gids Henk de Lange

 1. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Henk heeft ons op een prettige en relaxte manier rondgeleid bij de meren van Diependal en vlakbij gelegen bos. Hij heeft kennis van de omgeving en weet welke vogels je kunt verwachten in de verschillende habitats op dat moment van het jaar. Dat heeft eraan bijgedragen dat we o.a. de roodhalsfuut, dodaars, wilde zwaan, witoogeend, kleine bonte specht, gele kwikstaart en nog veel meer in één dagdeel hebben gezien.

  Anoniem

 2. Hennie (geverifieerde eigenaar)

  Op de donderdag in de voorjaarsvakantie zijn we met gids Henk naar het Lauwersmeer gegaan. Het was een heerlijke ontspannen middag waar Henk ons naar de verschillende plekken bracht waar we telkens weer andere vogels konden zien. In de haven hebben we veel meer vogels gezien dan ons op eigen houtje was gelukt. Na afloop kregen we nog tips waar we in de Onlanden baardmannen kunnen spotten. Henk is een prettige en kundige gids.

  Hennie

 3. Stefan (geverifieerde eigenaar)

  I booked a birding tour at Birds4you.nl. for the Lauwersmeer National Park with Henk as my guide. The booking was easy und uncomplicated. My focus was bird photography. As Henk is as well a passionate bird photographer, that was perfect. He showed me all the birding hotspots around Lauwersmeer plus the one and other which you cannot find from internet research. We saw lots of shore- and reedbirds. The service was great and included the ride by car and coffee. Henk is a very friendly and very knowledgeable guy who can identify and show all birds in this area with a sharp eye for even the smallest birds. Thanks to him I could shoot a wheatear which I did not expected to capture. That was great. Time flew by really fast and I had a great day, shooting nice photos and with all my expectations fully met. After the trip I received a report summarizing all species we saw that day, in Dutch, German and English names, including some photos from me while taking pictures. I can really recommend to make a birding tour with Henk.
  Stefan

 4. Boris (geverifieerde eigenaar)

  Onze excursie met Henk bij Lauwersmeer was geweldig. Henk heeft ons tijdens de excursie veel geleerd over the ins en outs van t vogelspotten. Het Lauwersmeer is een prachtig vogelrijk gebied waar we In het eerste half uur meer verschillende vogelsoorten zagen dan we ooit elders hadden gezien. Henk weet over elke vogel wel wat te vertellen en we zagen zelfs een grauwe franjepoot op doorreis. Een dag later kregen we een mooi lijst van alle vogels die we gezien hadden, 59 verschillende soorten! En er volgt ook nog een uitgebreid verslag! Wij zouden Henk zeker aanraden!

  Boris

 5. Josée

  Op zaterdag middag hebben wij als gezin een privé vogel excursie gehad van Henk. Wij, ouders en twee tieners (16 en 14) hadden geen enkele ervaring maar (vooral papa, het was dan ook zijn verjaardag cadeau) veel interesse. Henk bleek een zeer ervaren en ontzettend aardige gids, een echte Groninger. Hij leidde ons door een tunnel onder de vloeivelden van Diependal naar een vogelkijk hut waar we veel verschillende vogels konden spotten. Dankzij de telescoop ook van dichtbij. Daarna, na een kop koffie met wat lekkers, hebben we nog een andere locatie bezocht waar weer andere vogels te zien en vooral te horen waren. Henk wist ze feilloos te onderscheiden, wij hadden er meer moeite mee :-). Maar met een door Henk aangeraden app ging het prima en hoorden we vogel soorten waar we nog nooit van gehoord hadden.
  Al met al hebben we een hele leuke en leerzame middag gehad en ook de kinderen vonden het zeer geslaagd.

  Josée

 6. Greet (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb genoten van de excursie. Henk heeft mij met veel enthousiasme zoveel mogelijk vogels laten zien en horen! Ik stond er versteld van wat voor soorten vogels er allemaal zijn! Ik heb soorten gezien en gefotografeerd, waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden! Ik had sommige vogels nog wel graag van wat dichterbij gezien, zodat ik ze wat beter had kunnen fotograferen! Toch vond ik de excursie in zijn totaliteit echt wel 5 sterren waard!
  Greet

 7. Rob, Ewout en Arjan (geverifieerde eigenaar)

  [Vogelexcursie Fochteloërveen] We hebben een leuke en leerzame ochtend gehad met Henk. Henk wist feilloos al het vogelgezang te duiden en kort daarop de betreffende vogel met 60x vergroting door de kijker op statief te tonen. Hij kent de omgeving goed en wist ons naar leuke en afwisselende plekjes te brengen, de soortenlijst van deze ochtend liegt er niet om. Wellicht wat naïef van ons, maar omdat we in de korte broek kwamen (immers mooi weer), leidde de overdaad aan muggen mn. op het eerste stuk (achter het informatiecentrum van Natuurmonumenten) van de excursie wel wat af (bedekkende kleding is hier geen overbodige luxe ??). Al met al zeker een aanrader voor zowel de beginnende en reeds kundige vogelaar. We kijken uit naar een volgende vogelexcursie uit het aanbod.
  Rob, Ewout en Arjan

 8. Sanne (geverifieerde eigenaar)

  [Vogelexcursie Fochteloërveen] Een paar zeer plezierige en productieve uren met Henk doorgebracht, hij kon ons de een na de andere vogel laten zien of horen. Henk nam de tijd voor ons en met de telescoop veel vogels op een manier kunnen waarnemen zoals we ze nog niet eerder zagen. Een aanrader om met deze enthousiaste professional op pad te gaan!
  Sanne

 9. Auke en Lisan (geverifieerde eigenaar)

  Als beginnende vogel spotters zijn wij op excursie geweest met Henk door het Lauwersmeer gebied (Friese kant). Ondanks het onstuimige weer (windkracht 6) hebben wij genoten van de excursie. Henk weet onwijs veel en legt rustig uit. We hebben heel veel soorten gezien, enkele van onze favorieten: bruine kiekendief, grutto, aalscholver en grote bonte specht. Als bonus zagen we ook nog een familie herten voorbijkomen. Zeer geslaagd!
  Auke en Lisan

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.