Groeps vogelexcursie Drentsche Aa 30 mei 2024

(9 klantbeoordelingen)

30,00

Groeps Vogelexcursie Drentsche Aa

 • Kleine groep van maximaal 12 deelnemers;
 • Wandelexcursie in een prachtig gebied;
 • Ruimschoots parkeergelegenheid;
 • Op 30 mei 2024 bij Oudemolen (Drenthe);
 • Van 18:30 uur tot ca. 21:00 uur (kan iets uitlopen);
 • De Swarovski telescoop gaat mee;
 • Indien mogelijk zal er een tweede gids met Swarovski telescoop aanwezig zijn;
 • Leenkijkers beschikbaar;
 • Inclusief digitale soortenlijst per e-mail na afloop;

Met uw deelname aan deze excursie ondersteunt u Staatsbosbeheer. Voor elke deelnemer draag ik 10% af aan het Gebiedsfonds Drentsche Aa, om dit bijzondere gebied in stand te houden.

Deze Excursie is vol

Beschrijving

Groeps Vogelexcursie Drentsche Aa

Op donderdagavond 30 mei 2024 gaan we een wandeling maken door het stroomdal van de Drentsche Aa.

Gastersche Diep
Gastersche Diep
Vogelexcursie Drentsche Aa Buizerd
Buizerd
Oudemolensche Diep
Oudemolensche Diep

 

 

 

 

 

 

 

In dit gebied slingeren de verschillende loopjes van de Drentsche Aa door een gevarieerd landschap. Hierdoor komen we tijdens de excursie door verschillende biotopen van het Nationaal Park Drentsche Aa. We horen en zien dan de vogels die bij de betreffende gebieden horen. Denk hierbij aan riet- en moerasvogels, bosvogels en vogels van ruige graslanden.

Vogelexcursie Drentsche Aa Rietgors
Rietgors (man)

De wandeling is ongeveer 4,5 km.  Een aantal van de soorten die wij hopen waar te nemen zijn Rietgors, Sprinkhaanzanger, Veldleeuwerik, Boompieper, Grote Bonte Specht, Buizerd en Grasmus. Met een beetje geluk laten de IJsvogel, Kleine Bonte Specht en de Grauwe Klauwier zich ook nog zien.

Er wordt van uit gegaan dat de deelnemers enige ervaring met vogels kijken hebben. Voor geheel onervaren deelnemers zal het vermoedelijke te snel gaan. Tijdens de excursie zal er ook aandacht zijn voor het herkennen van de vogels aan de roep en de zang.

Omdat we grotendeels over oneffen terrein komen, wat ook drassig kan zijn, is deze excursie niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Stevig, liefst waterdicht schoeisel, bij voorkeur enkel hoog, wordt ten zeerste aangeraden.

We vertrekken om 18.30 uur bij de Parkeerplaats Molensteeg Oudemolen, Molensteeg 4, 9484 TE, te Oudemolen. We verwachten om ca. 21.00 uur weer terug te zijn. Bij veel waarnemingen kan het iets uitlopen (tot uiterlijk 21.30 uur).

Vogelexcursie Drentsche Aa Staartmees
Staartmees
Vogelexcursie Drentsche Aa Kleine Bonte Specht
Kleine Bonte Specht
Vogelexcursie Drentsche Aa Reebok
Reebok

De vogelexcursie kort samengevat:

 • Kleine groep van maximaal 12 deelnemers;
 • Wandelexcursie in een prachtig gebied;
 • Ruimschoots parkeergelegenheid;
 • Op 30 mei 2024 bij Oudemolen (Drenthe);
 • Van 18:30 uur tot ca. 21:00 uur (kan iets uitlopen);
 • De Swarovski telescoop gaat mee;
 • Indien mogelijk zal er een tweede gids met Swarovski telescoop aanwezig zijn;
 • Leenkijkers beschikbaar;
 • Inclusief digitale soortenlijst per e-mail na afloop;

Kleding

Beversporen
Beversporen

Bij het weer passende kleding en schoeisel, het kan op enkele stukken behoorlijk drassig zijn!

De excursie gaat door bij deelname van minimaal 5 personen.

Andrea de Vries
Uw Gids: Andrea de Vries

9 beoordelingen voor Groeps vogelexcursie Drentsche Aa 30 mei 2024

 1. Gerhard en Dorolies (geverifieerde eigenaar)

  Samen met twee andere aspirant vogelaars gingen we een avond met Andrea op stap in het Drentse Aa gebied. Andrea kent het gebied en de plekken waar de vogels zich bevinden goed dus we kwamen op velden en weggetjes waar we zelf nog nooit eerder hadden gelopen. Onderweg hebben we in alle rust om ons heen kunnen kijken. We speurden, met een eigen of geleende kijker, samen met Andrea de bosjes en bomen af. Andrea heeft een feilloos gehoor en leerde ons over de vogelgeluiden. Zo ontdekten we o.a. een baltsende watersnip en een boompieper en nog vele andere soorten vogels. Als klap op de vuurpijl nog twee rondfladderende goudvinken. Twee groepsleden hebben zelfs nog vluchtig een bever gespot! Kortom het was een prachtige natuurtocht onder leiding van Andrea. Voor herhaling vatbaar.

  Gerhard en Dorolies

 2. Leo en Jacqueline (geverifieerde eigenaar)

  10 mei jl zijn we meegegaan met de vogelexcursie Drentse AA. Een groep van 10 personen samen met 2 enthousiaste gidsen. Zij wisten ons veel te vertellen over en het leren herkennen van veel verschillende vogels. Excursie is zeer de moeite waard.

  Leo en Jacqueline

 3. Bram (geverifieerde eigenaar)

  Bedankt voor de foto’s en de soortenlijst. Het was een mooie avondwandeling in een mooi gebied, met leerzame info over het gebied en over vogels.
  Bram

 4. Kees (geverifieerde eigenaar)

  Dank voor de professionele en aangename avond in de Drentsche Aa. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten maar zoveel soorten, het was geweldig. Keek vanmorgen al anders mijn tuin rond en zag ook meer. Ik kom nog een keer!
  Kees

 5. Margreet en Levien (geverifieerde eigenaar)

  Het was een hele fijne excursie. Door de enthousiaste begeleiding en de vele informatie over de verschillende vogels hebben we veel geleerd. En met de coronaveilige dop op de telescoop hebben we de vogels van heel dichtbij kunnen zien. Een aanrader.

  Margreet en Levien

 6. Remco en Marlien (geverifieerde eigenaar)

  Wij hebben deze excursie geboekt omdat wij tijdens onze wandelingen regelmatig vogels zien waarvan we niet weten welke soort het is. Hier blijkt zelfs een term voor te bestaan, “kbv, klein bruin vogeltje”.
  Andrea heeft ons tijdens een relaxte excursie geleerd diverse vogels te herkennen zowel visueel als op geluid. Meerdere keren de vogels dichtbij gehaald met de scope.
  Soorten die bijgebleven zijn tijdens de excursie in een prachtige omgeving zijn; Fitis, Zwartkop, Tuinfluiter en de Grasmus. Het leukste geluid wat we hebben leren herkennen was dat van de Sprinkhaanzanger, helaas geen visuele waarneming hiervan maar wel een tip in welke periode dit wel mogelijk is.
  Al met al een leuke en leerzame avond! Achteraf een lijst met waarnemingen krijgen is een leuk extraatje.
  Remco en Marlien

 7. Hans Krol (geverifieerde eigenaar)

  Een heerlijke ontspannende avond in een voor mij verrassend mooi gebied met ook nog leuke soorten als de sprinkhaanrietzanger en 3 raven. Goed -en kundig- gezelschap en dan is 2.5 uur natuurlijk weer veel te kort…:)
  Hans Krol

 8. Marjo en Monique (geverifieerde eigenaar)

  Wij hadden ons enorm op de vogelexcursie langs de Drentsche Aa verheugd: niet alleen omdat het voor ons een feestje is om met Andrea (en Martin) op vogelexcursie te gaan, maar dit keer ook omdat het stroomdallandschap van de Drentsche Aa ons favoriete gebied is. Ook dit keer hebben wij weer genoten. Heerlijk om door de experts geattendeerd te worden op de zang of de roep van de vogels, om deze veelal daarna in de kijker te kunnen zien. En dan zagen we opeens de bever: voor ons was het de eerste keer dat we de bever in het wild zagen. Natuurlijk hebben we vaak de beversporen gezien, zoals ook nu, maar om de bever te zien zwemmen in de Drentsche Aa was echt geweldig. Kortom: we hebben weer enorm genoten en verheugen ons nu al weer op de volgende excursies die er komen!
  Marjo en Monique

 9. Marianne (geverifieerde eigenaar)

  Mijn zoon en ik vonden het allebeide een leuke excursie, leerzaam en duidelijk. Een heel mooi gebied waar we door heen zijn gekomen.

  Marianne

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…