Groeps vogelexcursie Zuidlaardermeer 5 juni 2024

(11 klantbeoordelingen)

69,00

Groeps Vogelexcursie Zuidlaardermeer

Ben je een vogelliefhebber en wil je graag de Zeearend, de Steltkluut, de Geoorde Fuut en vele andere soorten zien? Dan is deze groeps vogelexcursie naar het Zuidlaardermeer iets voor jou! Het Zuidlaardermeer is een prachtig natuurgebied op de grens van Groningen en Drenthe, waar je allerlei vogels kunt bewonderen in verschillende habitats. Je gaat samen met een ervaren gids op pad, die je alles kan vertellen over de vogels die je ziet. Je maakt gebruik van je eigen vervoer, maar er zijn leenkijkers en een telescoop beschikbaar. Ook krijg je koffie of thee met koek en een digitale soortenlijst na afloop.

Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers, dus wees er snel bij! Schrijf je nu in voor de groeps vogelexcursie Zuidlaardermeer en beleef een onvergetelijke dag vol vogels!

 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers;
 • Verplaatsingen in het gebied met eigen vervoer;
 • Op woensdag 5 juni 2024;
 • Van 9:00 uur tot ca. 14:30 uur;
 • De Swarovski telescoop gaat mee;
 • Leenkijkers beschikbaar;
 • Inclusief koffie of thee en koek;
 • Inclusief digitale soortenlijst per e-mail na afloop;

Kijk bij de Beschrijving hieronder voor meer informatie.

De excursie gaat door vanaf 4 deelnemers.

Nog meerdere plaatsen beschikbaar.

Beschrijving

Beschrijving groepsexcursie Zuidlaardermeer

Tijdens de groepsexcursie van vandaag bezoeken wij de meest vogelrijke gebieden rond het Zuidlaardermeer. Wij verzamelen bij de parkeerplaats bij Leijnwijk.

Klik op deze link voor de locatie in Google Maps.

Leijnwijk

Excursie Zuidlaardermeer Bruine Kiekendief
Bruine Kiekendief

Wij beginnen deze excursie met een wandeling, waarbij we ook even de uitkijktoren zullen bezoeken. Hier hopen we de eerste Bruine Kiekendief te zien, en komt er misschien zelfs een Roerdomp voorbij vliegen. Daarna rijden we naar een plek waar in voorgaande jaren Steltkluten hebben gebroed.

Hierna is het tijd om naar de andere kant van het meer te rijden.

De Osdijk

Vogelexcursie Zuidlaardermeer Zeearend
Zeearend in vlucht.

We rijden  naar het einde van de Osdijk (gravelweg). Hier aangekomen is het even tijd voor een kop koffie/thee met een lekker stuk koek. Daarna vervolgen wij de excursie met een korte wandeling naar de meeuwen- en sternenkolonie. Als het goed is zien we ook hier veel jonge dieren, die door de ouders gevoerd worden. In dit deel van het gebied is de kans bovendien groot dat wij Geoorde Futen gaan zien.

Daarna rijden wij naar een volgende plek, en lopen een stukje zodat we het nest van de Zeearenden kunnen zien. De kans dat wij een (jagende) Zeearend gaan zien tijdens de excursie is vrij groot, zeker als er jongen zijn.

 

Witwangstern vogelexcursie Zuidlaardermeer
Witwangstern Zuidlaardermeer
Vogelexcursie Visdief
Visdief
Vogelexcursie Zuidlaardermeer Geoorde Fuut
Geoorde Fuut

Het Gemaal

Vogelexcursie Zuidlaardermeer Steltkluut
Steltkluut

Voor de laatste stop van deze excursie rijden wij naar het Gemaal. Hier sluiten wij af met een prachtig uitzicht over de Westerbroeksemadepolder en de Kropswoldebuitenpolder. In dit gebied zwemmen allerlei soorten eenden. Een mogelijk andere interessante vogel die hier met regelmaat wordt waargenomen is de Visarend. Ook is dit de plek waar regelmatig Steltkluten worden waargenomen.

De wegen in het gebied zijn niet geasfalteerd, maar voorzien van een laag gravel. Houd er dus rekening mee dat de auto niet schoon blijft.

Andere te verwachten soorten:

 • Blauwborst;
 • Rietzanger
 • Kleine Karekiet
 • Snor
 • Sprinkhaanzanger
 • Geoorde fuut
 • Steltlopers
 • etc.

Nog even in het kort:

 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers;
 • Verplaatsingen in het gebied met eigen vervoer;
 • Op woensdag 5 juni 2024;
 • Van 9:00 uur tot ca. 14:30 uur;
 • Inclusief koffie of thee en koek;
 • De Swarovski telescoop gaat mee;
 • Leenkijkers beschikbaar;
 • Inclusief digitale soortenlijst per e-mail na afloop;

De excursie gaat door vanaf 4 deelnemers.

11 beoordelingen voor Groeps vogelexcursie Zuidlaardermeer 5 juni 2024

 1. Jack (geverifieerde eigenaar)

  Ik kende het gebied niet, maar deze wandelexcursie was een mooie kennismaking en zeker een aanrader om er nog eens heen te gaan. Andrea gaf goede en deskundige informatie en de contacten met de andere deelnemers waren ook geanimeerd en soms heel leerzaam. Het tijdstip, zo midden in de week, beviel me wel omdat je dan niet zo de weekenddrukte hebt. Omdat ik dit nog niet zo lang doe, met verrekijker en fototoestel de natuur in, kwam ik natuurlijk ook voor mij weer nieuwe soorten tegen o.a. witwangstern, zwarte stern en geoorde fuut. Andrea en andere mededeelnemers bedankt voor deze leuke dag!
  Jack

 2. Arnold (geverifieerde eigenaar)

  Deze excursie heb ik cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Veel verder dan onze eigen tuin en de twee parken rondom ons huis reikte mijn vogel ervaring nog niet. Maar wat was het leuk om onder begeleiding van Andrea, samen met andere, meer ervaren, liefhebbers het Zuidlaardermeer op excursie te gaan. Het was gezellig, leerzaam en, met meer dan zeventig waargenomen vogelsoorten, bijna overweldigend. Nu eerst die hele lijst maar eens thuis, in alle rust, doornemen en op me in laten werken.

  Arnold

 3. Gerard (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag een groepsexcursie geboekt naar het Zuidlaardermeer. Andrea houdt de groep relatief klein, we waren met zes personen. De excursie duurde ruim vier uur, en dat was zeker geen straf. Andrea nam ons kundig mee naar de goede plekken, om een groot aantal vogels te kunnen waarnemen. En daarbij was waarnemen op gehoor zeer belangrijk en vaak de eerste aanwijzing dat een vogel in het gebied was. De prettige, rustige manier van uitleggen maakte de excursie zeer geslaagd. Een goede reden om in de toekomst een keer terug te komen. Aanrader!!
  Gerard

 4. Inge (geverifieerde eigenaar)

  Op pad geweest met Andrea en nog 5 enthousiastelingen in het Zuidlaardermeergebied. Met een paar korte wandelingen en ritjes met de auto hebben we een groot stuk van het gebied verkend in een paar uur tijd. Veel soorten gezien die ik nog niet vaak gezien had, en ook weer nieuwe soorten in mijn boekje kunnen aanvinken, zoals de snor, zwarte stern, witwangstern en kers op de taart de waterral! En de zeearend die zo nu en dan vliegend te zien was, blijft indrukwekkend.
  Andrea heeft ontzettend veel kennis, erg fijn om al je vragen op af te vuren. En niet alleen van de vogels zelf maar ook van het grotere geheel. Heel erg bedankt, ik heb een leuke en leerzame dag gehad en tot volgende week bij de nachtzwaluwexcursie! Ik kijk er naar uit.

  Inge

 5. Ilona (geverifieerde eigenaar)

  Hartelijk dank voor de lijst en leuke foto! En natuurlijk voor de excursie, we hebben genoten!
  Ilona

 6. Jan Griffioen (geverifieerde eigenaar)

  Onder leiding van Birds4You gidsen Andrea en Martin heb ik op 6 juli weer een echte authentieke vogelexcursie naar het Zuidlaardermeer meegemaakt. Wat leer ik toch veel van hen! Alle vogels die zij zien en horen, kennen ze en laten je dat weten ook. Helemaal goed voor mensen zoals ik, die behept zijn met een gehoordip in het hogere tonen gebied. Vogels kijken is, zoals ik eens heb gelezen en leuk uitgedrukt, zowel de meest wetenschappelijke sport als de meest sportieve wetenschap. Voor mij is vogels kijken een ware kunst op zich en telkens opnieuw een prachtige belevenis!

  Jan Griffioen

 7. Marjo en Monique (geverifieerde eigenaar)

  Hallo Andrea en Martin,
  Wij hebben weer ontzettend genoten afgelopen maandag. Heerlijk om pad te zijn met allemaal mensen die volop genieten onder de deskundige leiding van jullie. Hoewel de fikse wind af en toe het geluid van de vogels overstemde en de regen binnen de perken bleef was er weer veel te zien. Vooral de zeearend die een majestueuze landing maakte in het weiland voor ons was natuurlijk een hoogtepunt. Maar vergeet ook niet het baltsende futenpaar, de bruine kiekendief en de geoorde futen met jongen, …….. en nog veel meer. Kortom weer een fantastische middag. Bedankt en graag tot de volgende keer.
  Marjo en Monique

 8. Egbert (geverifieerde eigenaar)

  Hallo Andrea en Martin,

  Bedankt voor de mooie middag en jullie kennis en ontspannen wijze van begeleiding. Ik ga graag nog een keer met jullie op stap.

  Groet Egbert.

 9. Josh (geverifieerde eigenaar)

  Ik vond de excursie heel leuk! Ik ga niet zo vaak met andere vogelaars op stap en het is leuk om dat weer eens te doen. Ook mooie soorten gezien ondanks de regen, twee nieuwe soorten op één dag! Dat heb ik niet meer zo vaak. Grappig ook om te zien dat de andere deelnemers ook erg genoten van de algemenere soorten, je vergeet soms dat die ook mooi zijn. Het was gezellig en leerzaam om met jullie op stap te gaan, zeker voor herhaling vatbaar!!

  Josh

 10. Anne (geverifieerde eigenaar)

  Ik vond het erg leuk! Excursie was goed geregeld en Andrea en consort hebben veel kennis van het gebied en de vogels. Het was mijn eerste vogelexcursie en het smaakt zeker naar meer. Super leuk om mijn enthousiasme voor vogels te delen met een groep en zoveel nieuws te leren over vogels.

  Anne

 11. Rein (geverifieerde eigenaar)

  Hoi Andrea, ik heb ontzettend genoten. Ik wou graag de Zeearend zien en daar was ie.
  Bedankt, wat een kennis van vogels heb jij.
  Ondanks de regen toch een mooie middag. Bedankt.
  Rein

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…