Groepsexcursie Lauwersmeer 3 juni 2023

(2 klantbeoordelingen)

95,00

Groepsexcursie Lauwersmeer, de hele dag fijn vogelskijken!

 • Datum excursie: 3 juni 2023;
 • Start excursie: 9.00 uur, einde excursie ca. 16.30 uur.
 • Kleine groep van maximaal 8 deelnemers;
 • Inclusief koffie of thee met een plaatselijke lekkernij;
 • Inclusief lunch met een drankje;
 • Vertrek punt: wordt na aanmelding via de mail verzonden;

Ben je een vogelliefhebber en wil je een onvergetelijke dag beleven?

groepsexcursie Lauwersmeer Steltkluut
Steltkluut

Dan is de groepsexcursie Lauwersmeer iets voor jou! Het Lauwersmeer is een van de mooiste en rijkste vogelgebieden van Nederland. Je kunt er meer dan 100 soorten vogels zien, waaronder Lepelaars, Zeearenden, steltlopers en ganzen. Tijdens de groepsexcursie Lauwersmeer ga je met Andrea de Vries, een ervaren gids, op pad om de vogels te spotten.

Je bezoekt verschillende uitkijkpunten, waar je een prachtig uitzicht hebt over het water en de natuur. Andrea vertelt je alles over de vogels die je ziet, hun gedrag, hun voedsel en hun leefgebied. Je leert ook hoe je vogels kunt herkennen aan hun geluiden, verenkleed en vliegpatroon. De groepsexcursie Lauwersmeer duurt ongeveer 8 uur en is geschikt voor beginners en gevorderden.

Je hoeft geen eigen verrekijker of telescoop te hebben, die worden gratis ter beschikking gesteld. Je kunt je individueel of als groepje inschrijven voor de groepsexcursie Lauwersmeer. De kosten zijn slechts € 95 per persoon, inclusief lunch,  koffie of thee en een versnapering. De groepsexcursie Lauwersmeer is een unieke kans om de vogelrijkdom van het Lauwersmeer te ontdekken en te genieten van een heerlijke dag in de buitenlucht.

Wacht niet langer en meld je nu aan voor de groepsexcursie Lauwersmeer!

 

Vertrek gegarandeerd.

Deze Excursie is vol

Beschrijving

Ben je op zoek naar een leuke en leerzame activiteit in de natuur? Hou je van vogels en wil je meer weten over de soorten die je kunt zien in het Lauwersmeer? Dan is een Groepsexcursie Lauwersmeer iets voor jou!

Waar gaan wij heen bij de groepsexcursie Lauwersmeer?

Een Groepsexcursie Lauwersmeer is een dag vullend programma waarbij je onder begeleiding van de deskundige gids Andrea de Vries het prachtige gebied rondom het Lauwersmeer verkent. Je vindt er open water,  uitgestrekte rietvelden, bos, ruige graslanden en plas-dras, elk met zijn eigen soorten vogels. Je bezoekt verschillende locaties, zowel aan de Groninger kant als de Friese kant van het Lauwersmeer. Je leert ook meer over het ontstaan en het beheer van het Lauwersmeer, dat vroeger een zee was en nu een zoetwatermeer is. Op een aantal plekken maken we een wandeling, bij andere plekken blijven we vlak bij de auto’s.

Wat verwachten wij te zien tijdens de groepsexcursie Lauwersmeer?

Natuurlijk bezoeken we het Jaap Deensgat en de Ezumakeeg, maar ook plekken die minder bekend zijn. Hier heb je kans hebt om allerlei vogels te spotten, van watervogels tot roofvogels en van zangvogels tot steltlopers. Misschien zie je wel de majestueuze Zeearend, de kleurrijke Wielewaal of de elegante Lepelaar. Daarmee is de kans op een zeldzaamheid altijd aanwezig, zoals Steltkluut, Buidelmees of een Grauwe Franjepoot.

groepsexcursie Lauwersmeer Lepelaar
Jonge Lepelaar
groepsexcursie Lauwersmeer Zeearend
Zeearend
groepsexcursie Lauwersmeer Grauwe Franjepoot
Grauwe Franjepoot

Eten en drinken tijdens de groepsexcursie Lauwersmeer

De Groepsexcursie Lauwersmeer duurt van 9:00 tot 16:30 uur en is inclusief een heerlijke lunch op een sfeervolle locatie. Bovendien zal er tijdens de excursie koffie/thee en een plaatselijke lekkernij zijn. De groep bestaat uit maximaal 8 personen, zodat iedereen voldoende aandacht en uitleg krijgt van de gids. Er zijn leenkijkers beschikbaar en er gaat een Swarovski telescoop mee. Verplaatsing binnen het gebied gebeurt met eigen vervoer (auto).

Een Groepsexcursie Lauwersmeer is een unieke ervaring voor iedereen die van vogels en natuur houdt. Je zult versteld staan van de diversiteit en de aantallen vogels die je hier kunt zien, en genieten van het mooie landschap, de frisse lucht en de rust die dit gebied uitstraalt. Een Groepsexcursie Lauwersmeer is een onvergetelijke dag voor jong en oud!

Alles nog even kort op een rijtje van deze Lauwersmeer excursie.

 • De gids vertelt van alles over vogels en beantwoordt graag uw vragen;
 • Tijdens de vogelexcursie Lauwersmeer is er een Swarovski telescoop aanwezig voor algemeen gebruik;
 • Maximaal aantal deelnemers is 8;
 • Inclusief koffie of thee met een plaatselijke lekkernij;
 • Inclusief lunch met een drankje;
 • Iedere deelnemer krijgt na afloop een digitale soortenlijst en verslag per mail;
 • Vertrek punt: wordt na aanmelding via de mail verzonden;
 • Datum excursie: 3 juni 2023;
 • Start excursie: 9.00 uur, einde excursie ca. 16.30 uur.
 • Zowel de Groninger kant als de Friese kant worden bezocht.

Wees er snel bij, want vol is vol!

Deze excursie gaat door vanaf 4 deelnemers.

Andrea de Vries
Uw Gids: Andrea de Vries

2 beoordelingen voor Groepsexcursie Lauwersmeer 3 juni 2023

 1. Loes (geverifieerde eigenaar)

  Dank voor de leuke foto’s en de soortenlijst! Wat hebben we veel gezien op 1 dag! Ik kijk er met veel plezier naar terug. Dank aan jou voor de leuke, goedverzorgde en informatieve excursie!

  Loes

 2. Manon (en Jan) (geverifieerde eigenaar)

  Heel erg dank voor de geweldige dag! Op de terugweg in de auto zaten we beide nog even in de stand ‘ja, daar! Een vogel!’ Heel leuk! Ik ben nog nooit zo in aanraking geweest met vogels, heel leerzaam en nieuw. Mijn vader wist er ietsje meer van en heeft ook een hele bijzondere dag gehad! Natuurlijk iets vermoeider op het laatst.
  Het was gezellig, het kleine groepje vonden wij heel fijn. Het is persoonlijker. Het was heel goed geregeld, koffie-koek-lunch, en zelfs water, fijn! 😉
  Je doet deze excursie heel leuk, je bent heel kundig, serieus, geduldig en begripvol. We waren natuurlijk twee leken, maar je hebt ons er helemaal bij betrokken, dank!

  Manon (en Jan)

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.