Snertwandeling / Vogelexcursie

(2 klantbeoordelingen)

19,50

Niet beschikbaar

Beschrijving

Snertwandeling / Vogelexcursie

Ik wandel graag samen met jullie dit jaar uit met mijn laatste groeps snertwandeling / vogelexcursie van dit jaar.

Zoals de naam al aangeeft gaan we eerst samen vogels kijken en daarna lekker snert eten.

Wanneer en waar?

Snertwandelin-Grote-bonte-specht
Grote bonte specht

De Snertwandeling / vogelexcursie zal plaatsvinden in het Sterrebos en Mensinghebos te Roden.

We vertrekken op zaterdag 30 december 2017 om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij het Sterrebos in Roden. De parkeerplaats ligt aan de Mensingheweg aan de linkerkant vanaf Roden. Het is de eerste parkeerplaats direct na de bebouwde kom, direct na het water.

Zie ook deze link voor Google maps voor de exacte locatie en eventueel navigeren.

We wandelen ongeveer 4,5 kilometer en gaan op zoek naar de vogels die ‘s winters in en rond het bos te vinden zijn. Ook is er aandacht voor de geluiden die de vogels maken. Uiteraard gaat er ook een Swarovski telescoop mee.

 

 

Na de snertwandeling / vogelexcursie van ongeveer 2,5 uur, rijden we met elkaar met eigen vervoer naar het centrum van Roden (ca. 500m), om samen snert te gaan eten met een consumptie. Hiervoor gaan we naar IJssalon & Croissanterie Italia, we ze in een gezellige ambiance heerlijke huisgemaakte producten serveren. In plaats van snert kan er ook tomatensoep of mosterdsoep worden gekozen. Dit graag dan wel even van te voren aangeven bij de boeking.

Het kan nat en glad zijn, dus stevige schoenen zijn aanbevolen (goede laarzen kan ook), evenals warme waterbestendige kleding. Deze vogelexcursie is NIET geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Er is slechts plaats voor 12 deelnemers en de excursie gaat door vanaf minimaal 4 deelnemers.

De locatie is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: uitstappen in Roden bij bushalte Raadhuisstraat en dan is het ongeveer 600 meter wandelen. Vanaf de excursieplaats naar de plek waar we snert gaan eten kunnen twee personen met mij meerijden in de auto. Mocht je daar gebruik van willen maken, laat dit dan maar even weten.

 

Snertwandeling / vogelexcursie:

 • Sterrebos en Mensingebos Roden
 • 30 december 2017 van 10.00 tot ca 12.30 uur
 • Eigen vervoer
 • Maximaal 12 deelnemers
 • Inclusief huisgemaakte snert (of andere soep) met brood of roggebrood
 • Inclusief consumptie
 • De telescoop gaat mee
 • Laatste groeps vogelexcursie van 2017!

2 beoordelingen voor Snertwandeling / Vogelexcursie

 1. Petra

  Dag Andrea,

  Het begin van de vijfhonderd negen (ooit in Nederland waargenomen aantal vogelsoorten) heb ik in mijn zak!!!
  Ik heb het ondanks de regen een heerlijke wandeling gevonden met als hoogte punt de putter met zijn prachtige kleuren van dichtbij mogen zien….je vertelde met enthousiasme over de verschillende vogels, hun broedplekken, wintertrek en terugkomst, etc. Als afsluiting nog na praten onder het genot van een kop snert, ik heb van de dag genoten.

  Vriendelijke groet, Petra

 2. Lya

  En snertweer was het!!!!! De vogels deden hun best zich te verbergen in de kou en nattigheid, maar Andrea wist ze toch telkens te spotten! 22 soorten hebben we gezien en/of gehoord. Het dichterbij halen met goed materiaal is echt een geweldige ervaring! En ook het prachtige gebied laat zich heel anders zien dan gewoonlijk al wandelend, als je naar vogels speurt. En de snert was een welkome warme beloning na de toch wel een beetje barre tocht!

  Lya

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.