Vogelexcursie arrangement Lauwersmeer

(4 klantbeoordelingen)

318,00

In luxe en stijl het Lauwersmeer verkennen en ontdekken

Om het Lauwersmeer te verkennen en uitgebreid vogels te gaan kijken is één dag niet voldoende. Het gebied is dermate groot en uitgestrekt dat je hier moeiteloos een aantal dagen kunt ronddolen en genieten van de vogels en de wijdse uitzichten. En wat is er dan fijner om dit te doen vanaf een prachtige locatie, om de hoek van het Lauwersmeer, waar de nachten nog donker zijn en de stilte nog heerst. Een volledige beschrijving van dit arrangement vindt u onder de kalender.

Wanneer u de vogelexcursie verlengt naar een hele dag krijgt u € 20 korting op boeking van de extra halve dag!

 • Overnachten aan de rand van het Lauwersmeergebied;
 • Keuze uit de Groninger of Friese kant van het gebied voor de vogelexcursie;
 • Inclusief een halve dag vogelexcursie.

Wat is de beste tijd voor dit gebied:

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec

 

Reserveren voor het arrangement is eenvoudig

Selecteer in de onderstaande kalender de dag van de vogelexcursie en bevestig de boeking door het bestelproces verder te volgen. Onder Extra’s in de kalender, kunt u gewoon de keuze voor 1-3 personen laten staan. Kies bij de betaling mogelijkheden voor de Directe bankoverschrijving. De prijs in de kalender is alleen voor de vogelexcursie, niet voor het hele arrangement. Ik neem na de reservering snel contact op om de wensen en mogelijkheden door te nemen. Ik controleer dan de beschikbaarheid bij de B&B en reserveer deze voor jullie, hiervan krijgen jullie uiteraard een bevestiging. Ik stuur pas een factuur van het totaalbedrag (318 euro) als alles naar tevredenheid geregeld is. Deze prijs is incl. toeristenbelasting.

Categorieën: ,

Beschrijving

Waar overnachten?

D'Olle pastorie De tuin
D’Olle Pastorie De tuin
D'Olle pastorie Kamer
D’Olle Pastorie Kamer
D'Olle pastorie Stijlvol
D’Olle Pastorie stijlvol
D'Olle pastorie sauna badjas
D’Olle Pastorie sauna badjas

 

 

 

 

 

Het arrangement bestaat uit twee overnachtingen in de Bed & Breakfast D’Olle Pastorie in Vierhuizen in een kamer voor twee personen. De ontvangst bij uw aankomst is met koffie en / of thee en uiteraard een Groninger lekkernij. De B&B is ideaal gelegen om het Lauwersmeer en de omgeving te verkennen en zelfs Schiermonnikoog ontdekken behoort tot de mogelijkheden. Uiteraard hoort een luxe ontbijt bij de overnachtingen. Daarnaast kunt u vrij gebruik maken van koffie en thee en van de mogelijkheid een lunchpakket samen te stellen. Meerdere fietsen zijn o.b.v. beschikbaarheid aanwezig om te gebruiken. Daarnaast zijn er meerder fiets- en wandelroutes beschikbaar inclusief gebiedskaart. Optioneel is er de mogelijkheid om, mits beschikbaar, tegen meerprijs gebruik te maken van de hout gestookte Finse sauna. Inclusief gebruik van handdoek pakket, badjas en slippers.

De Bed & Breakfast beschikt over vier kamers. Dit arrangement is uit te breiden tot maximaal 8 personen. Neem voor de mogelijkheden en beschikbaarheid contact op met mij. Klik hier om contact op te nemen. >>>

D'Olle pastorie Sauna
D’Olle Pastorie Sauna
D'Olle pastorie Luxe ontbijt
D’Olle Pastorie Luxe ontbijt
B&B D'Olle Pastorie
B&B D’Olle Pastorie

De privé vogelexcursie Lauwersmeer

Vogels kijken Baardman-man Lauwersmeer.
Baardman
Vogelexcursie Wintertalingen
Wintertalingen
Vogelexcursie Buizerd Lauwersmeer
Buizerd

 

 

 

 

 

 

En om u kennis te laten maken met dit uitgestrekte gebied en haar vogels hoort daar uiteraard een privé vogelexcursie Lauwersmeer bij. Op dag twee, na het uitgebreide ontbijt, is het tijd voor de vogelexcursie. Deze vindt naar wens ’s ochtends van 9.00 tot 12.30 uur plaats of ’s middags van 13.00-16.30 uur. Een zeer ervaren gids met een professionele telescoop neemt u mee naar de bekende maar ook onbekendere plekken. Zo kunt u van dichtbij genieten van de vogels en andere dieren zonder ze te verstoren. En ook de vogels die anders onzichtbaar zijn aan de horizon komen tot leven. Geen (goede) verrekijkers? Geen probleem, op verzoek neem ik twee uitstekende verrekijkers mee zonder extra kosten! Zelf rijden hoeft niet, u wordt opgehaald met een luxe 4×4 en na de vogelexcursie weer afgezet bij de B&B. In overleg is de vogelexcursie uit te breiden naar een volledige dag of met een aantal uren te verlengen.

Cadeaubon

Vogelexcursie Cadeaubon van Birds4You.nl
Vogelexcursie Cadeaubon van Birds4You.nl

Iemand verrassen of bedanken? Dit arrangement is ook als cadeaubon beschikbaar. Neem daarvoor contact op via het contact formulier en in overleg maak ik een cadeaubon voor dit arrangement.

Het vogelexcursie arrangement Lauwersmeer op een rij:

 • 2 overnachtingen met luxe ontbijt in een kamer voor 2 personen;
 • Gebruik van koffie/thee/drankjes in de B&B en een lunchpakket;
 • Gebruik van leenfietsen op basis van beschikbaarheid;
 • Vogelexcursie van 3,5 uur in het Lauwersmeer;
 • Koffie/thee en koek tijdens de vogelexcursie;
 • Vervoer tijdens de vogelexcursie in luxe 4×4;
 • Tijdens de vogelexcursie is er een Swarovski telescoop aanwezig voor algemeen gebruik;
 • De gids is zeer bekend in het gebied, ook op de minder bekende plekken;
 • Het hele jaar door veel vogels in het gebied aanwezig;
 • Prima voorzieningen om de vogels goed te observeren in het gebied;
 • Verschillende biotopen dus afwisseling in vogels;
 • De mogelijkheid gebruik te maken van een leen verrekijker gedurende de vogelexcursie;
 • De gids heeft veel ervaring met vogels en kan u ze snel aanwijzen;
 • De mogelijkheid om zelf de vogels te fotograferen tijdens de excursie;
 • Deze vogelexcursie is geschikt voor ervaren en onervaren vogelaars;
 • De vogelexcursie is op verzoek ook geschikt voor minder mobiele deelnemers;
 • De mogelijkheid om uw vragen over vogels beantwoord te krijgen;
 • Na de vogelexcursie per e-mail een rapport met daarin alle waargenomen vogelsoorten;
 • Meerdere fiets- en wandelroutes ter beschikking inclusief gebiedskaart;
 • Optioneel tegen meerprijs gebruik maken van de Finse Sauna o.b.v. beschikbaarheid;
 • Een onvergetelijke natuur / vogel ervaring.
Andrea de Vries
Uw gids: Andrea de Vries

 

 

 

 

 

 

Een samenwerking van B&B D’Olle Pastorie en Birds4You.nl

Annulering overnachtingen B&B volgens voorwaarden D’Olle Pastorie, voor de vogelexcursie zijn de voorwaarden van Birds4You.nl van toepassing.

4 beoordelingen voor Vogelexcursie arrangement Lauwersmeer

 1. Helen (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb diverse vogelreizen en excursies gedaan in binnen en buitenland maar deze keer had ik mezelf getrakteerd op een privé vogelexcursie. Ik koos voor het arrangement Lauwersmeer met B&B daar ik uit de Randstad kom en twee halve dagen excursie wilde boeken. ‘De Olle Pastorie’ in Vierhuizen bleek een fantastische B&B, heel verzorgd, met heel veel extra’s en nog belangrijker: wat een aardige gastvrouw en -heer. En wat heb ik ’s avonds lekker (en gezond) gegeten.
  Andrea is een sympathieke, rustige (paste haar tempo aan deze pensionado aan!) maar vooral kundige gids. Ze kent het gebied door en door, is enthousiast en geen moeite te veel. Ook maakt ze gebruik van de modernste middelen: even op de app kijken of er vandaag nog bijzondere waarnemingen zijn gedaan of doorgeven dat wij een leuke waarneming hadden. Ook nog een paar vogels gespot die ik nog niet eerder gezien heb zoals de roodhalsfuut en het nonnetje.
  Direct na de excursies kreeg ik ’s avonds nog een mail met alle vogels die we gezien hadden (56, vond ze wat weinig, kwam door het slechte weer!) plus twee foto’s van mijzelf in actie
  Kortom, een fantastisch weekend, ook voor alleengaanden.
  Helen

 2. Ron & Ida (geverifieerde eigenaar)

  Mensen zeggen wel eens tegen mij: Groningen wat moet je daar nou zoeken? Nou dan leg ik ze graag uit dat Groningen rust, ruimte en een paradijs voor vogelaars is. Zo zijn we afgelopen week in D’ Olle Pastorie in Vierhuizen geweest. Een sfeervolle Bed en Breakfast accommodatie met bevlogen eigenaars. Via deze B&B konden we diverse arrangementen boeken waaronder een vogelexcursie in het Nationaal Park Lauwersmeer. Deze vogelexcursie werd verzorgd door Andrea de Vries van Birds4You. Wat een leuke dag hebben we gehad. ’s Ochtends opgehaald, eerst relaxed een kopje koffie gedaan en toen op pad. Eerst even de verrekijkers testen, daarna professioneel omgehangen zodat je ze makkelijk kunt pakken en er toch geen last van hebt bij het struinen naar vogels. Dat struinen werd deskundig begeleid, he hoor je dat tsji tjsi frdd. Dat is een baardmannetje, zit nog in het riet. Als we geluk hebben dan zien we hem en kunnen we een mooi plaatje schieten. We hadden op dat moment geen geluk maar hebben andere mooie vogels gezien. Verplaatsen deden we op het gemak met de auto zodat we een heel groot stuk van het gebied konden verkennen. Vele soorten eenden gezien, roofvogels en andere mooie dieren. In de haven van Lauwersoog een kuifaalscholver en een roodhalsfuut gespot. Genieten van een lekker kopje koffie met een Groninger koek en we konden er weer tegenaan. Nog een aantal vogelspot plekken bezocht en na een mooie dag werden we weer bij D’ Olle Pastorie afgezet. We hebben hartelijk afscheid genomen en kijken met een fijn gevoel terug op de vogelexcursie. Andrea bedankt!
  Ron & Ida

 3. Ronald (geverifieerde eigenaar)

  Op een winderige en soms natte herfstdag liefst 67 soorten zien, is een enorme prestatie. Andrea wist dan ook goed waar we de meeste kans maakten op veel verschillende soorten.
  Als biologe heeft ze veel kennis van de natuur en wist ze dit op een enthousiaste manier over te brengen op mij.
  Hoogtepunten voor mij waren de vele Lepelaars, de Reuzensterns en de Poelruiter.
  Andrea bedankt en zeker tot een volgende excursie.

  Ronald

 4. Christiane (geverifieerde eigenaar)

  Beste Andrea,

  Het was een heel fijne en leerzame excursie. Er was zoveel te zien dat we de kou, wind en regen inmiddels grotendeels zijn vergeten…. en je had ons gewaarschuwd: we waren terdege voorbereid met muts, handschoenen en thermoleggings!
  De fotobuit is geweldig. Want dat onstuimige weer is smullen voor natuurfotografen: wat een spectaculaire wolkenluchten boven het uitgestrekte landschap! En wij konden ons concentreren op de mooiste plaatjes zonder zorgen dat we in de modder zouden blijven steken. Meeliften op jouw kennis en kunde over het gebied was als op een ouderwets schoolreisje: go with the flow, heerlijk ontspannend!
  Prachtig dat drassige land met ruige rietvelden..en op het water al die niet nader omschreven eend-achtigen. Die hebben nu dankzij jou voor ons een naam gekregen, zoals slobeend, pijlstaart en dodaars (ik weet het, geen eend maar wel een drijfsijsje). Roofvogels vonden we altijd al een uitdaging om mooi in beeld te krijgen, en nu hebben we geleerd dat ook een buizerd kan bidden. Het was werkelijk een mooie (vogel)safari-tocht met een verslavend adrenaline-effect door alles wat de natuur weer te bieden had!

  De rest van de dag hebben we heerlijk in de Finse sauna vertoefd, moe en voldaan van alle mooie impressies. Een betere ontspanning in het “hoge noorden” kan ik me helemaal niet voorstellen!
  Als uitsmijter kwamen we de volgende dag nog een torenvalk tegen, die ons op het bordje van het Jaap Deensgat zat op te wachten. Toen moesten we zelf opzoeken, welke “roofie” dat nou zou zijn en we misten je uitstekende kennis meteen een beetje!
  Vogelexcursie Lauwersmeer Torenvalk Torenvalk (Foto door: Christiane)

  Heel veel dank voor je deskundige begeleiding! We komen zeker een keer terug!

  Hartelijke groet, Christiane

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…