Vogelexcursie Drentsche Aa

(4 klantbeoordelingen)

Vogelexcursie Drentsche Aa

Vogelexcursie Drentsche Aa
De Drentsche Aa

Vogelexcursie Drentsche Aa is tijdens een echte wandeling fijn vogels kijken, en ideaal voor een dagje uit. De wandeling vindt plaats in ons Nationaal Park en Nationaal Landschap de Drentsche Aa. De route is bijna 5 kilometer lang en voert door een prachtig deel in het hart van dit gebied. De excursie gaat langs verschillende landschapstypen die kenmerkend zijn voor dit gebied en het oude Drenthe. Afhankelijk van het seizoen en de hoeveelheid neerslag kan het hier erg nat zijn dus goede wandelschoenen zijn hier echt nodig! Een deel van de excursie voert over vlonderpaden welke op de meest vochtige plaatsen gemaakt zijn om deze begaanbaar te houden.

Harry en Andrea vogelexcursie Drenthe
Andrea op vogelexcursie
Geelgors Vogelexcursie Drentsche Aa
Geelgors
Vogelexcursie Grauwe Klauwier
Grauwe Klauwier

Alleen vogels?

Vogelexcursie Roodborsttapuit
Roodborsttapuit

Het is niet alleen vogels kijken bij de Drentsche Aa. Hier komen ook Bevers voor en heel soms laten ze zich zien. Dit gebied bestaat uit een wirwar van kleine stroompjes die samen het Drentsche Aa gebied vormen en uiteindelijk de Drentsche Aa. Het is een wonder dat dit prachtige gebied nog bestaat en een dergelijke omvang heeft. Het is zelfs het grootste onaangetaste stroomgebied in zijn soort in Europa! Het had weinig gescheeld of vijftig jaar geleden was ook dit gebied recht getrokken voor de ruilverkaveling. Maar gelukkig kwam men net op tijd tot het besef dat dit doodzonde zou zijn. Het gebied wordt gedeeld met de boeren in de omgeving, die het gebied samen met de natuurorganisaties beheren. Hierdoor blijft het eeuwenoude Drentse cultuurlandschap behouden. Bij De Punt wordt uit de Drentsche Aa water gewonnen voor de stad Groningen. Dit kan alleen omdat het water erg schoon is, aangezien er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt mogen worden in de nabijheid van het stroomgebied.

Welke vogels zijn er te vinden?

De vogelsoorten die we tijdens het vogelen hier kunnen aantreffen zijn o.a.: de Wielewaal, Buizerd, Bruine Kiekendief, Appelvink, Goudvink, Geelgors, Rietgors, Bosrietzanger, IJsvogel, Sperwer, Kleine Bonte specht, Grote Bonte specht, Groene specht, Grauwe Klauwier, Roodborsttapuit, Torenvalk en met heel veel geluk een Rode- of Zwarte Wouw.

Vogelexcursie Drentsche Aa Torenvalk
Torenvalk
Vogelexcursie Drentsche Aa Rietgors
Rietgors
Vogelexcursie Drentsche Aa Rode Wouw
Rode Wouw

Eten en drinken

Gedurende de vogelexcursie zal er koffie en thee geschonken worden en is er een lokale lekkernij bij.

Wat mag u verwachten van deze vogelexcursie in de Drentsche Aa?

 • Tijdens de vogelexcursie is er een Swarovski telescoop aanwezig voor algemeen gebruik;
 • De gids is zeer bekend in het gebied, ook op de minder bekende plekken;
 • Met name in voorjaar en zomer zijn er veel verschillende vogels aanwezig;
 • Een safari-achtige wandeling door het gebied;
 • Verschillende biotopen dus veel afwisseling in vogels;
 • De mogelijkheid gebruik te maken van een leen verrekijker gedurende de vogelexcursie;
 • De gids heeft veel ervaring met vogels en kan u ze snel aanwijzen;
 • De mogelijkheid om zelf de vogels te fotograferen tijdens de excursie;
 • Eten en drinken zijn verzorgd tijdens de vogelexcursie;
 • Deze vogelexcursie is geschikt voor ervaren en onervaren vogelaars;
 • Gratis parkeer mogelijkheid voor uw auto gedurende de vogelexcursie;
 • De mogelijkheid om uw vragen over vogels beantwoord te krijgen;
 • Na de vogelexcursie per e-mail een rapport met daarin alle waargenomen vogelsoorten;
 • Een onvergetelijke vogelervaring.

Een echte wandel vogelexcursie  / safari van 1 dagdeel in het hart van de Drentsche Aa.

Deze prijs is de totaalprijs voor deelname tot maximaal 3 personen. Het maximale aantal deelnemers aan deze vogelexcursie is 10. Heeft u een grotere groep? Neem dan contact op met mij om de mogelijkheden door te nemen.

Selecteer a.u.b. ook bij uw boeking het maximaal aantal personen waarmee u komt bij de Extra’s optie in de kalender. Wanneer u een hele dag boekt krijgt u € 20,= korting op het totaal bedrag.

 

Ook u kunt alle mooie vogels in dit gebied zien! Laat mij u meenemen op deze unieke excursie bij de Drentsche Aa. U kunt hieronder eenvoudig op de door u gewenste datum uw eigen vogelexcursie reserveren.

Andrea de Vries
Uw gids: Andrea de Vries

 

139,00

4 beoordelingen voor Vogelexcursie Drentsche Aa

 1. Anja en Carine (geverifieerde eigenaar)

  Augustus vorig jaar hebben we deze excursie gedaan met Andrea en toen besloten terug te komen in het voorjaar. Dit jaar dus dezelfde excursie Drentse Aa maar dan in mei, wederom een hele leuke excursie in een prachtig gebied. We hebben veel vogels gehoord en gezien en weer hele anderen dan vorige jaar zoals de appelvink en goudvink. Martin, onze gids, was heel enthousiast en wist ons veel te vertellen over de diverse vogels. We gaan zeker nog een keer terug komen voor een andere excursie.

  Anja en Carine

 2. Carine and Anja (geverifieerde eigenaar)

  We hebben een hele leuke vogelexcursie gehad onder begeleiding van Andrea. De informatie vooraf was heel duidelijk en toen wij bij de afgesproken plek aankwamen stond Andrea al op ons te wachten. We hadden om een leenkijker gevraagd en die had zij ook voor ons geregeld.
  Direct al op de parkeerplaats zagen we een grote bonte specht! Andrea heeft de hele excursie een telescoop bij haar waardoor wij veel vogels van heel dichtbij konden zien, een absolute meerwaarde van deze excursie. De uitgebreide kennis van Andrea over vogels maar ook over andere dingen in de natuur maakt deze excursie tot een mooie ervaring. Verder vond ik het gebied ‘Drentsche Aa’ waar we zo’n 5 kilometer hebben gelopen echt prachtig. Al met al waren we heel erg tevreden en enthousiast over deze excursie en gaan we zeker nog een keer terugkomen.

  Carine en Anja

 3. Mirella (geverifieerde eigenaar)

  Wij zijn op 12 augustus met Andrea op excursie geweest in het gebied de Drentsche Aa. We hebben van deze middag genoten. Een prachtige omgeving . Voor ons als niet ervaren vogelaars een goede kennismaking met een leuke hobby. Het kijken door een goede verrekijker, door een telescoop, het luisteren naar vogels en zo verschillende roepen ontdekken. Het enthousiasme van Andrea werkt aanstekelijk. Zeker de moeite waard om eens met haar op pad te gaan. Ik had deze excursie cadeau gekregen van mijn kinderen en ben er erg blij mee.

  Mirella

 4. Harry (geverifieerde eigenaar)

  Beste Andrea,

  Mijn verjaardagscadeau: Vogels kijken Drentsche Aa bij Oudemolen.

  Vanaf de parkeerplaats waren we nog geen 100 meter aan de wandel, en overal hoorden we al vogelgeluiden en gezang. ‘Luister’, zei Andrea. Dat is deze vogel, en dat die, en dat ging gewoon door. Via haar smartphone heeft ze voor mij een aantal vogelgeluiden en de bijpassende vogels opgezocht. Ik vond dit schitterend, gewoon prachtig. Op dat moment ben ik heel anders gaan kijken, maar vooral gaan luisteren naar vogels. Ze eerst horen, en dan proberen ze op te zoeken.

  Met zoveel passie en kennis heb je mij het vogels spotten nog beter geleerd, deze dag ga ik niet meer vergeten. Vanaf nu luister ik meer naar de vogels. Dit vind ik lastig, maar wel heel erg leerzaam. Voor mij was het eerst de vogel zien en daarna komt het fluiten pas.

  Ik heb een hele leuke route met jullie gelopen, met veel variatie aan natuur en landschappen. En naar mijn idee heb ik heel veel vogels gespot. Vorig jaar had ik ook al een keer eerder kennis met jou gemaakt. Toen hebben we de Roodsterblauwborst gespot in het Groninger landschap. Ook dit was een geslaagde actie.

  Andrea, bedankt en tot de volgende keer.

  Groet Harry
  Harry bij met de telescoop

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.