Groeps Vogelexcursie Grauwe Klauwier & Wielewaal

Waardering 5.00 op 5 gebaseerd op 6 klantbeoordelingen
(6 klantbeoordelingen)

Vogelexcursie ‘Op zoek naar de Grauwe Klauwier en de Wielewaal’

Tijdens deze vogelexcursie gaan we samen op zoek naar de Grauwe Klauwier en de Wielewaal. Hoewel mannetje Grauwe Klauwier en de Wielewaal prachtig van kleur zijn, zijn het toch onopvallende vogels, die je snel over het hoofd ziet. Daarom neem ik je graag mee om deze interessante vogels ook te leren kennen.

De Grauwe Klauwier

Het is een bijzondere vogel omdat hij zijn prooien op een stekel prikt. Dit doet hij om een voorraadje voedsel te hebben op de momenten dat er minder voorradig is. De prooien kunnen insecten, maar ook kleine amfibieën, zoals kikkers, zijn. Vanaf een tak loert hij naar een kans om een lekker hapje te pakken. Als hij een mogelijke prooi ziet duikt hij er razendsnel op en neemt het mee. Al snel zit hij daarna weer op zijn plekje voor het volgende slachtoffer.

Vogelexcursie Grauwe Klauwier man
Grauwe Klauwier man
vogelexcursie Wielewaal
Wielewalen
vogelexcursie Grauwe Klauwier jong
Grauwe Klauwier jong

 

 

 

 

 

 

 

Met een beetje geluk zijn de jongen op het moment van de vogelexcursie al groot genoeg om samen met hun ouders een struik te bezetten. Met hun ouders zitten ze te wachten tot er door vader of moeder een lekker hapje geserveerd wordt . Het is een redelijk schuwe vogel die bij gevaar diep in een struik afwacht tot de kust weer veilig is.

 

De Wielewaal

Ondanks de fel geel met zwarte kleur is dit ook een vogel die je niet vaak ziet. De Wielewaal zit vaak hoog in een boom, en dan ook nog bij voorkeur een hoge boom. Het eerste wat vaak duidt op de aanwezigheid van een Wielewaal is de kenmerkende zang “dudeljoo”. De grootste kans om een Wielewaal te zien is als hij naar een andere boom vliegt. Daarnaast heeft de Wielewaal nog een aantal kenmerkende roepjes voor gevaar etc.  Deze geluiden leer ik je graag herkennen. Hierdoor wordt de kans vergroot dat wij samen ook de Wielewaal in levende lijve gaan zien!

Andere vogels in het gebied

Maar wij hopen niet alleen de Grauwe Klauwier en Wielwaal te zien! Er zitten veel meer leuke vogels in het gebied waar wij heen gaan. Denk bijvoorbeeld aan de Dodaars, Gekraagde roodstaart en Geelgors etc.

vogelexcursie Dodaars
Dodaars
vogelexcursie Gekraagde Roodstaart
Gekraagde Roodstaart
Vogelexcursie Geelgors
Geelgors

 

 

 

 

 

 

 

Vergeet niet uw eigen verrekijker mee te nemen. Heeft u geen verrekijker? Geen nood, ik heb eenvoudige leenkijkers te huur voor € 2,= per stuk gedurende de excursie. Uiteraard neem ik mijn Swarovski telescoop mee om alle vogels echt goed te kunnen laten zien.

De kosten voor de Grauwe Klauwieren en Wielewaal excursie bedragen € 32,50 p.p. incl. lunch.

Lunch

Na de Grauwe Klauwier en Wielewaal excursie is het tijd om te lunchen. De lunch zal verzorgd worden door de Bed & Breakfast Erfgoed logies Diependal . Het is ook mogelijk om een vegetarische lunch te reserveren.

B&B Diependal
B&B Diependal
Vogelreis Drenthe Erfgoedlogies Diependal
Erfgoedlogies Diependal
Vogelreis Drenthe B&B Diependal
B&B Diependal entree

 

 

 

 

 

 

Onze creatieve gastvrouw van de Bed en Breakfast maakt er vast iets lekkers van! De lunch zal in ieder geval bestaan uit soep, een drankje, en broodjes.

Nog niet moe van de vogels?

Vogelexcursie Diependal Roodhalsfuut
Roodhalsfuut

Dat komt dan goed uit, na de lunch bestaat er de mogelijkheid om aansluitend een middag excursie te boeken naar Diependal. Samen gaan wij naar de vogelkijkhut Diependal voor onder andere de Roodhalsfuut en andere watervogels. Deze excursie is onderaan de pagina mee te boeken bij de lunch en de Grauwe Klauwieren en Wielewaal vogelexcursie.

Vogelexcursie Diependal Veldleeuwerik
Veldleeuwerik
Vogelexcursie Diependal Rietgors
Rietgors

 

 

 

 

 

 

 

Deze excursie zal ongeveer van 13:30 uur tot ca. 15:30 uur duren.

De kosten van de het totaal pakket bestaande uit:

 1. Vogelexcursie Grauwe Klauwier & Wielewaal;
 2. Uitgebreide lunch;
 3. Vogelexcursie naar Diependal.

Prijs €49,= p.p.

 

Praktische informatie

Datum van de excursie: zaterdag 29 juni 2019

 • De vogelexcursie Grauwe Klauwieren & Wielewaal start om 10:00 uur en duurt tot ca. 12:30 uur (bij veel waarnemingen kan het iets uitlopen);
 • Lunch van ca. 12:30 uur tot 13:30 uur;
 • Vogelexcursie naar Diependal van 13:30 tot ca.15:30 uur.

Overige informatie:

 • Deze vogelexcursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn;
 • De wandeling die wij tijdens de ochtend excursie gaan maken is ongeveer 4,5 km over afwisselende ondergrond;
 • De wandeling naar de vogelkijkhut Diependal en terug (middag excursie) is samen ongeveer 2,3 km over verharde weg (deels door een 162 m. lange tunnel).
 • Stevig schoeisel en bij het weer passende kleding wordt aanbevolen;
 • De excursie vertrekt vanaf Bed & Breakfast Erfgoedlogies Diependal;
 • Vervoer: eigen vervoer;
 • Voor de excursie naar Diependal rijden wij samen met eigen vervoer vanaf de B&B (ca. 5 min.);
 • Kleine groep van maximaal 10 personen;
 • Swarovski telescoop gaat mee voor algemeen gebruik;
 • Soortenlijst na de excursie per e-mail.

Het is niet toegestaan honden of andere huisdieren mee te nemen op de vogelexcursies!

Vertrekadres voor de excursie:

Erfgoedlogies Diependal
Oranjekanaal NZ 48
9415 TR Hijken

Let op: als je dit adres in de navigatie invoert, word je een flink stuk over een zandpad gestuurd. Dit is niet wenselijk. Volg daarom onderstaande aanwijzingen om goed uit te komen.

Komend vanuit Hijken, rijdend langs het Oranjekanaal NZ, ga je direct voorbij het boerderijtje  op nr. 46
rechtsaf het fietspad op. Je ziet dan het bord met verplicht fietspad en daaronder een wit bord met Diependal. Je mag het fietspad oprijden, dit is toegestaan voor bestemmingsverkeer op nr 48.

Navigatie:

Oranjekanaal Noordzijde 46, 9415 TR Hijken

Kies bij meerdere opties de route via Hijken. Vergeet niet Hijken in te voeren, Google maps stuurt je anders naar Orvelte.

Andrea de Vries
Andrea de Vries

 

Dit product is momenteel niet op voorraad.

6 beoordelingen voor Groeps Vogelexcursie Grauwe Klauwier & Wielewaal

 1. Waardering 5 uit 5

  Ria (geverifieerde eigenaar)

  Zowel de excursie als de lunch waren prima geregeld en op een mooie locatie. Ik vond het een hele leuke dag, leuke groep en we hebben veel gezien. Samen zie je meer.
  Bedankt!
  Ria

 2. Waardering 5 uit 5

  Hans en Wessel (geverifieerde eigenaar)

  Ondanks het aanvankelijk winderige weer toch veel soorten gehoord en gezien, de grauwe klauwier liet zich gelukkig ook goed zien. Fijne en ontspannen tocht door het schitterende Hijkerveld.

  Hans en Wessel

 3. Waardering 5 uit 5

  Jan Baarveld (geverifieerde eigenaar)

  Hartelijk dank voor de soortenlijst. Het is een indrukwekkende lijst.
  Het was een geslaagde excursie. Meestal ga ik alleen op pad maar een keer met andere vogelaars is ook heel erg leuk. Je leert van elkaar en met meer ogen zie je ook meer. De lunch was uitstekend, en wat een mooie locatie. Het gebied leent zich uitstekend voor een excursie vanwege de variatie in het terrein op loopafstand. Kortom zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.

  Jan Baarveld

 4. Waardering 5 uit 5

  Riet (geverifieerde eigenaar)

  Het was een prachtige en ontspannende excursie. Wat hebben we ontzettend veel vogels gezien. Ook nieuwe soorten voor mij. Ik heb er enorm van genoten.
  Bedankt voor je deskundige begeleiding. Graag tot ziens.

  Riet

 5. Waardering 5 uit 5

  Janneke (geverifieerde eigenaar)

  Hoi Andrea,

  Het was aangenaam met dit kleine clubje mensen, die dezelfde interesse hebben op pad te gaan. Het was voor mij weer een nieuw stuk natuur.
  Mooi en divers waar we liepen. Veel uitleg van Andrea gehad aanvullend met vriend die mee was. Gelukkig de Grauwe Klauwier gezien, zowel man als vrouw. Door telescoop van Andrea was het net of de Grauwe Klauwier naast je op het paaltje zat. Sfeer in de groep was gemoedelijk. Andrea nam alle tijd om vogels te laten zien en de geluiden te laten horen via een app op haar telefoon. Al met al een leuke ervaring.

  Met vriendelijke groet,
  Janneke

 6. Waardering 5 uit 5

  Franz Widmann (geverifieerde eigenaar)

  Ondanks de slechte weersvoorspellingen klaarde het prachtig op waardoor er prima omstandigheden waren om de Grauwe Klauwier te spotten.
  Dankzij ervaring van de gidsen, het prachtige gebied en een gezellige groep fanatieke vogelaars werd de excursie een groot succes. Vele Grauwe Klauwieren kunnen zien inclusief jonge exemplaren !
  Daarnaast nog een groot aantal andere mooie waarnemingen.
  Aanrader en zeker voor herhaling vatbaar!

  Dank voor de lijst, Andrea!
  Zal in de toekomst zeker nog een keer van de partij zijn!

  Gr. Franz

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

SKU: Niet beschikbaar Categorie: