Vogelexcursie Lauwersmeer

(72 klantbeoordelingen)

169,00

Vogelexcursie Lauwersmeer

Geweldig vogels kijken in het mooiste Nationale park van Nederland

Vogelexcursie Lauwersmeer is een geweldige manier om de prachtige natuur en de vele vogels van dit gebied te ontdekken. Je kunt kiezen uit een halve of een hele dag excursie, waarbij je onder begeleiding van een ervaren gids de beste plekken bezoekt om vogels te bekijken en ontdekken. Je zult versteld staan van de diversiteit en de aantallen vogels die je hier kunt zien, van watervogels tot roofvogels en van zangvogels tot steltlopers. Misschien zien we wel de imposante zeearend, de kleurrijke ijsvogel of de elegante lepelaar. Je kunt genieten van het mooie landschap, de frisse lucht en de rust die dit gebied uitstraalt. Een vogelexcursie Lauwersmeer is een onvergetelijke ervaring voor elke natuurliefhebber!

Als halve dag excursie bezoeken wij de Groninger of de Friese kant van het Lauwersmeergebied.

Boekt je een hele dag dan bezoeken wij beide zijden van dit prachtige gebied. Een volledige beschrijving van deze excursie vindt u onder de kalender.

Wanneer u voor een hele dag boekt krijgt u € 20 korting op de totaal prijs!

 • Als hele- of halve dag excursie te boeken;
 • Keuze uit de Groninger of Friese kant van het gebied;
 • Beide kanten van het gebied tijdens een volledige dag excursie.
 • Geen garantie op de Zeearend;
 • Warme kleding nodig, zeker in de winter.

Selecteer a.u.b. ook bij uw boeking het maximaal aantal personen waarmee u komt bij de Extra’s optie in de kalender.

De beste periode voor dit gebied is:

JanFebMrtAprMeiJunJulAugSepOktNovDec

Kies zelf een gewenste datum.

Beschrijving

Het Lauwersmeer is enorm groot

Het hele jaar rond worden in het Lauwersmeer veel soorten vogels waargenomen, waaronder met grote regelmaat ook (zeer) zeldzame soorten. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat dit gebied gedurende het hele jaar bezocht wordt door vogelaars uit binnen- en buitenland. Maar niet alleen de zeldzame soorten laten zich hier goed zien. Ook de meer algemene soorten zijn in dit uitgestrekte gebied prima waar te nemen als men bekend is in dit gebied.

Met een grootte van 60 vierkante kilometer is het Nationaal Park Lauwersmeer een van de grootste natuurgebieden van Noord-Nederland.

Na de afsluiting van de Lauwerszee van de Waddenzee in 1969 is het zoute water overgegaan in zoet water en is door de variatie van water, ruige graslanden, rietkragen en bosjes een waar paradijs voor vogels ontstaan. Het gebied ligt op de grens van Groningen en Friesland.

Vogelexcursie Grauwe Franjepoot
Grauwe Franjepoot
vogelexcursie Lauwersmeer Kleine Geelpootruiter bij Ezumakeeg Zuid
Kleine Geelpootruiter bij Ezumakeeg Zuid
Vogelexcursie Lauwersmeer Baardman
Baardman

Sinds 1969 zijn er maar liefst  336 verschillende soorten vogels waargenomen! In het voorjaar en zomer broeden er ruim 100 soorten, waaronder vanaf 2010 ook de Zeearend. Het najaar is de periode dat er vele doortrekkers aanwezig zijn en ook daarna zijn er nog in ruime getale wintergasten te vinden. Om het dichtgroeien van het gebied tegen te gaan, graast er een grote kudde Schotse hooglanders en een kudde Konikpaarden in het Lauwersmeer gebied .

De Zeearenden van het Lauwersmeer

Met een beetje geluk zullen wij hier ook de Zeearend zien die sinds enkele jaren in dit gebied broedt. Een jong van dit paar heeft zich inmiddels met partner in het Zuidlaardermeer gebied gevestigd!

 

Vogels kijken in het Lauwersmeer bij de Ezumakeeg een Paar Zeearenden
 

Vogelexcursie Lauwersmeer Zeearend
Overvliegende Zeearend
Vogels kijken bij Ezumakeeg Zuid Lauwersmeer Zeearenden Baltsend
Ezumakeeg Zuid, Zeearenden baltsend
Vogelexcursie Watersnip
Watersnip

 

Waar gaat de vogelexcursie Lauwersmeer langs?

Het Lauwersmeer is een zeer uitgestrekt gebied. Als men hier niet bekend is, dan mis je al snel de mooiste plekken met de vogels.  Naast het Lauwersmeer zelf is er ook de haven van Lauwersoog en de Waddendijk met uitzicht op de Waddenzee. Aangezien het onmogelijk is om alle gebieden in één dagdeel te bezoeken, en er dan ook nog goed de vogels te observeren en ontdekken, bestaat deze excursie uit twee delen. Namelijk uit een vogelexcursie Lauwersmeer Groningen deel en een vogelexcursie Friesland deel. Aan u de keuze of u de Groninger of de Friese kant wilt doen tijdens een vogelexcursie van een dagdeel. Als u deze excursie op twee dagdelen boekt bezoeken we beide kanten van Lauwersmeer. In beide gevallen is er tijdens de vogelexcursie voldoende mogelijkheid om de vogels te fotograferen.

Vogelexcursie Lauwersmeer Groninger deel

Deze vogelexcursie start bij de prachtige vogelkijkhut Jaap Deensgat. Vanaf dit punt zullen we langzaam omhoog gaan richting de haven van Lauwersoog en de spuisluizen waar deze vogelexcursie eindigt. Bij deze vogelexcursie kunnen we in het juiste seizoen ook een bezoek brengen aan de kwelders. In de winter maken we grote kans hier de Bonte Kraai en Sneeuwgorzen aan te treffen. Ook zijn er altijd veel soorten steltlopers en verschillende eenden te verwachten. Op onze tocht omhoog richting de haven van Lauwersoog kunnen we verder veel verschillende soorten rietvogels en watervogels verwachten. Uiteraard hopen we ook een IJsvogel aan te treffen. Verder kun je in dit gebied het hele jaar door verschillende roofvogels aantreffen, waaronder, afhankelijk van het seizoen, enkele soorten Kiekendieven.

Vogelexcursie Lauwersmeer Topper vrouw
Topper vrouw
Vogelexcursie Lauwersmeer IJsvogel met visje.
IJsvogel met visje.
vogelexcursie Lauwersmeer Baardmannetjes
Baardmannetjes

 

Vogelexcursie Lauwersmeer Friese deel

De vogelexcursie Lauwersmeer Friese deel start bij  Natuurkampeerterrein de Pomp. Hier starten we met een wandeling, en bezoeken we de Uitkijkheuvel. Vanaf de Uitkijkheuvel is er een prachtig vergezicht over de rietvelden. Hier komt regelmatig een Bruine Kiekendief overvliegen, en is de kans op het zien van een Zeearend relatief groot. Ook tijdens deze vogelexcursie maken we veel kans oog in oog te komen met een IJsvogel. Daarna gaan we via Ezumakeeg omhoog richting de spuisluizen en Lauwersoog Haven. ‘s Winters komen hier duizenden ganzen foerageren, waaronder ook regelmatig een Roodhalsgans. In de lente en zomer zijn er vooral steltlopers te zien. Vanaf de zeedijk is een mooi stuk van de Waddenzee te zien, waar bij laag water veel steltlopers naar voedsel zoeken.

vogelexcursie Lauwersmeer Gele Kwikstaart
Gele Kwikstaart
vogelexcursie Lauwersmeer Roerdomp
Roerdomp
vogelexcursie Lauwersmeer Roodhalsgans
Roodhalsgans

 

De spuisluizen van het Lauwersmeer en zeedijk Bantpolder

Dit is het eindpunt van de vogelexcursie Lauwersmeer Groninger deel en de een na laatste stop voor de vogelexcursie Friesland deel. Hier nemen we een kijkje over de Zeedijk en de Waddenzee. Afhankelijk van het getij zullen we hier verschillende steltlopers aantreffen en typerende zeevogels.

vogelexcursie Lauwersmeer Eider
Eider
vogelexcursie Lauwersmeer Grote Zaagbek
Grote Zaagbek
vogelexcursie Lauwersmeer Scholekster
Scholekster

Lauwersoog haven

Uiteraard bezoeken we bij beide vogelexcursies de haven van Lauwersoog. Hier zijn het hele jaar door leuke vogels te vinden. In de winter zullen we onder andere de Paarse Strandloper kunnen aantreffen. Ook de Steenlopers zijn hier meestal in grote getale aanwezig. Prachtig is van nabij te zien hoe deze dieren hun voedsel zoeken tussen de basaltblokken. In de haven van Lauwersoog komen regelmatig verrassende vogels voor. Zoals zeldzame meeuwen of vogels die men normaal alleen op volle zee aantreft. En bijna altijd is er we een Zeehond in de haven aanwezig op jacht naar vis. Hier eindigt de vogelexcursie Lauwersmeer voor het Friese deel.

Vogelexcursie Lauwersoog Zeehond
Lauwersoog haven Zeehond
Vogelexcursie Lauwersoog Paarse Strandloper
Paarse Strandloper
Vogelexcursie Lauwersoog Steenloper
Steenloper

 

Eten en drinken

Gedurende de vogelexcursie zal er koffie en thee geschonken worden en is er een lokale lekkernij bij.

Wat mag u verwachten van deze vogelexcursie Lauwersmeer?

 • Tijdens de vogelexcursie is er een Swarovski telescoop aanwezig voor algemeen gebruik;
 • De gids is zeer bekend in het gebied, ook op de minder bekende plekken;
 • Het hele jaar door veel vogels in het gebied aanwezig;
 • Prima voorzieningen om de vogels goed te observeren in het gebied;
 • Verschillende biotopen dus afwisseling in vogels;
 • De mogelijkheid gebruik te maken van een leen verrekijker gedurende de vogelexcursie;
 • De gids heeft veel ervaring met vogels en kan u ze snel aanwijzen;
 • De mogelijkheid om zelf de vogels te fotograferen tijdens de excursie;
 • U kunt zelf kiezen waar de vogelexcursie plaatsvindt;
 • Koffie of thee met iets lekkers erbij zijn verzorgd tijdens de vogelexcursie;
 • Deze vogelexcursie is geschikt voor ervaren en onervaren vogelaars;
 • De vogelexcursies zijn op verzoek ook geschikt voor minder mobiele deelnemers;
 • Gratis parkeer mogelijkheid voor uw auto gedurende de vogelexcursie;
 • De mogelijkheid om uw vragen over vogels beantwoord te krijgen;
 • Na de vogelexcursie per e-mail een rapport met daarin alle waargenomen vogelsoorten;
 • Een onvergetelijke vogel ervaring.
 • Geen garantie op de Zeearend;
 • Warme kleding nodig, zeker in de winter.

 

Ik laat u graag kennis maken met de vogelgeheimen van dit gebied. U kunt hierboven uw eigen vogelexcursie in het Lauwersmeer snel en eenvoudig boeken op de door u gewenste datum en tijd. U kunt in de laatste stap bij de boeking in het vak opmerkingen aangeven of u de vogelexcursie aan de Groninger of Friese kant wilt laten uitvoeren. Als u de gehele dag boekt dan doen we beide kanten.

Als u een hele dag wilt boeken dan kunt u deze excursie twee dagdelen reserveren op de dag van uw keuze.

Deze prijs is de totaalprijs voor deelname tot maximaal 3 personen. Het maximale aantal deelnemers aan deze vogelexcursie is 9. Heeft u een grotere groep? Neem dan contact op met mij om de mogelijkheden door te nemen.

TIP van de gids!

Wanneer u geen keuze kunt maken of voorkeur heeft voor een kant van het Lauwersmeer adviseer ik om in de ochtend te kiezen voor het Groninger deel, en in de middag voor de Friese kant. Dit in verband met de stand van de zon, dan hebben we tijdens de vogelexcursie de zon meestal in de rug. Dan zijn de vogels mooier te observeren eventueel te fotograferen.

Andrea de Vries
Uw gids: Andrea de Vries

Help

Reserveren voor een dagdeel

Reserveren voor een dagdeel

Kies de gewenste dag voor uw excursie. En druk of klik op deze dag.

Boekingskalender Selecteer dag
Klik of druk op de gewenste dag.

Druk of dubbel klik op het gewenste dagdeel onder de kalender.

Boekingskalender Selecteer dagdeel
Boekingskalender Selecteer dagdeel

 

Controleer of u de juiste datum en het juiste dagdeel geselecteerd hebt. Op een computer staat dit meestal naast de kalender. Op een telefoon of tablet kan het ook onder de kalender staan.

Boekingskalender Controleer dag en tijd
Boekingskalender Controleer dag en tijd

 

Als u per ongeluk de verkeerde dag geselecteerd hebt dan kan u die eenvoudig wijzigen door op een andere dag te drukken of klikken. U begint dan gewoon opnieuw.

U kunt hier eventueel de starttijd en eindtijd aanpassen indien gewenst.

Boekingskalender Wijzigen dagdeel
Boekingskalender Wijzigen dagdeel

 

Kijk bij de Extra’s of de samenstelling van uw groep klopt. Komt u met meer personen selecteer dan de passende groep samenstelling. De optie Lunch reserveren is alleen voor een hele dag excursie.

Boekingskalender Extras selecteren
Boekingskalender Extras selecteren

 

Onder Reservering ziet u de details van uw boeking.

Boekingskalender Reservering details dagdeel
Boekingskalender Reservering details dagdeel

 

Klopt alles? Klik of druk dan [Bevestig Boeking>>>]

Boekingskalender Bevestig Boeking
Boekingskalender Bevestig Boeking

 

Uw Boeking wordt nu verwerkt, hierna komt u automatisch in een scherm om een laatste controle te kunnen doen voor u afrekent. Na het afrekenen wordt automatisch het door u geboekte dagdeel geblokkeerd in de kalender.

Boekingskalender Verwerken Boeking
Boekingskalender Verwerken Boeking

 

Reserveren voor een hele dag (Zelfde gebied)

Reserveren voor een hele dag

Een hele dag reserveren is net zo eenvoudig als een dagdeel. U moet alleen even op het volgende letten:

Druk of klik alleen op een dag dat er 2 dagdelen beschikbaar zijn.

Boekingskalender hele dag reserveren
Boekingskalender hele dag reserveren. 2 Dagdelen beschikbaar.

 

Kies de gewenste dag voor uw excursie. En druk of klik op deze dag.

Boekingskalender Selecteer dag
Klik of druk op de gewenste dag.

 

Controleer of u de juiste datum geselecteerd hebt. Op een computer staat dit meestal naast de kalender. Op een telefoon of tablet kan het ook onder de kalender staan.

Boekingskalender Controleer dag en tijd
Boekingskalender Controleer datum

 

Als u per ongeluk de verkeerde dag geselecteerd hebt dan kan u die eenvoudig wijzigen door op een andere dag te drukken of klikken. U begint dan gewoon opnieuw.

Pas bij de controle van de datum de start- en eind tijd aan. Zodat deze over 2 dagdelen valt.

Boekingskalender 2 dagdelen reserveren
Boekingskalender 2 dagdelen reserveren

 

Kijk bij de Extra’s of de samenstelling van uw groep klopt. Komt u met meer personen selecteer dan de passende groep samenstelling.

Boekingskalender Extras selecteren
Boekingskalender Extras selecteren

 

Als optie kunt u een lunch reserveren, selecteer het aantal personen waarmee u komt.

Boekingskalender Lunch reserveren
Boekingskalender Lunch reserveren 

 

U ziet nu bij de reservering details dat uw excursie start in de ochtend en eindigt aan het einde van de middag. Eventuele kortingen worden automatisch berekend in de eind prijs.

Boekingskalender Reservering details hele dag
Boekingskalender Reservering details hele dag

 

Klopt alles? Klik of druk dan [Bevestig Boeking>>>]

Boekingskalender Bevestig Boeking
Boekingskalender Bevestig Boeking

 

Uw Boeking wordt nu verwerkt, hierna komt u automatisch in een scherm om een laatste controle te kunnen doen voor u afrekent. Na het afrekenen wordt automatisch het door u geboekte dagdeel geblokkeerd in de kalender.

Boekingskalender Verwerken Boeking
Boekingskalender Verwerken Boeking

Reserveren voor een hele dag (Verschillende gebieden)

Reserveren voor een hele dag in verschillende gebieden.

Om toch een hele dag te boeken in verschillende gebieden is niet moeilijk. Denk bij het reserveren wel om de afstand tussen de gebieden, anders gaat er veel tijd verloren met rijden!

Er zijn 2 opties om een hele dag te boeken in verschillende gebieden:

 1. Het is mogelijk 2 dagdelen op dezelfde dag te boeken in verschillende gebieden. Helaas wordt de korting dan niet automatisch verrekend. U betaalt in eerste instantie teveel. Geen zorgen, ik maak zo snel mogelijk na de boeking een factuur met de korting en boek het teveel betaalde bedrag terug naar uw rekening (meestal binnen 3 werkdagen). Hoe dit moet leest u bij: Reserveren voor een dagdeel, (dit moet u 2 keer doen 1x ochtend en 1x middag).
 2.  U kiest een gebied waar u de excursie wil starten en boekt deze voor de hele dag (zie ook: Reserveren voor een hele dag (Zelfde gebied). Bij het afrekenen krijgt u de mogelijkheid een opmerking toe te voegen. Hier kunt u aangeven dat u de middag ergens anders de excursie wil vervolgen. Ik neem contact op en wij nemen het samen door zodat alles naar wens verloopt.

U weet al wel in welk gebied u in ieder geval een excursie gaat doen maar nog niet welk 2e gebied geschikt is? Geen probleem, reserveer altijd voor een hele dag de excursie in het gewenste gebied (om te voorkomen dat het andere dagdeel door iemand anders gereserveerd wordt!). Geef bij het afrekenen aan dat u  advies nodig hebt voor het 2e gebied en ik neem contact op om alles af te stemmen.

Na het afrekenen is uw dag gereserveerd in de kalender.

Ik neem altijd  in de week voor de excursie contact op!

 

 

72 beoordelingen voor Vogelexcursie Lauwersmeer

 1. Marleen (geverifieerde eigenaar)

  Op zaterdag 16 maart zijn we (2 zussen en een partner) met Andrea op pad geweest. Wat hebben we genoten! Andrea naam ons mee naar de hotspots aan de Friese kant van het Lauwersmeer. Ondanks de kou hebben we een fantastische middag gehad. Andrea weet precies waar je moet zijn waardoor we ruim 50 soorten hebben gezien. Niet alleen de zeearend (altijd bijzonder natuurlijk), maar ook vogels als de goudplevier, kemphaan, waterpieper, pijlstaart en nonnetje. Leuk ook dat Andrea je echt bij de hand neemt en je kennis vergroot met allerlei details. Ik vogel nu al ruim 25 jaar en heb toch weer nieuwe dingen geleerd. Het was al met al een onvergetelijke middag!

  Marleen

 2. Sjors en Alanda (geverifieerde eigenaar)

  Hartelijk dank Andrea voor de leerzame en gezellige middag die wij met jou hebben mogen doorbrengen. Sjors en ik hebben er van genoten. Wij weten wel het e.e.a. van vogels en vogelen maar dankzij jou hebben we weer voor ons nieuwe (onder) soorten ontdekt, zoals bijvoorbeeld de dwergmeeuw en IJslandse grutto. En die zeearend heel in de verte…jij wist waar er een nest zat …hadden wij nooit gespot. Leuk dat we die gezien hebben! Ook heb je ons aangezet om bewuster naar de vogelgeluiden te luisteren. Maar oefening baart kunst…dus werk aan de winkel 🙂
  Kortom…wij zullen onze volgende wandelingen ook weer anders rondom ons heen kijken!
  Veel succes én plezier met birds4you en wellicht tot een volgende keer!

  Sjors en Alanda

 3. Annet (geverifieerde eigenaar)

  Bijzonder om op één ochtend zoveel verschillende vogelsoorten te zien. Ik vond het voor herhaling vatbaar. Dank je wel voor de leuke en leerzame excursie!

  Annet

 4. Damy (geverifieerde eigenaar)

  We hebben heel erg genoten van onze vogelexcursie met Andrea. Ze heeft veel kennis van de vogels en van het gebied (Lauwersmeer). Er worden verschillende locaties aangedaan waarbij Andrea op de hoogte is van de historische en de recente waarnemingen. Daarnaast heeft ze oog voor het niveau van de deelnemers van de excursie en kan ze haar kennis delen op ieders eigen niveau. Ze speelt ook in op wat de deelnemers interessant vinden, dat is heel prettig.
  Daarnaast is het gewoon gezellig met Andrea en had ze een lekker bakkie en een heerlijke koek bij zich. Ik zou iedereen aanraden een excursie bij Andrea te boeken.

  Damy

 5. Kirsten, Frank en Erwin (geverifieerde eigenaar)

  Als verjaardagskado voor mijn vriendin en schoonvader hebben we zaterdag 30 september de excursie aan het Lauwersmeer gedaan. Wij waren allemaal zeer onervaren maar dankzij de expertise, het enthousiasme en geduld van Andrea hebben we ons een dag echte vogelkijkers gewaand. We hebben in totaal 52 vogelsoorten (waaronder een aantal bijzondere en hele mooie) kunnen zien. Dat weten we omdat dat voor ons werd bijgehouden, wat toch wel erg leuk is. De gids is een lopende encyclopedie die graag je vragen beantwoordt.
  Het gebied is prachtig en je kunt merken dat de plekjes waar je komt zorgvuldig gekozen zijn en ook op actuele hotspots wordt ingespeeld.
  Tijdens onze trip liepen we vertraging op doordat in de haven een bestelbusje geborgen moest worden dat in het water terecht was gekomen, waardoor we niet meer weg konden met de auto. Zonder aarzelen werd toen voorgesteld de excursie te verlengen, klasse gehandeld!
  We hebben erg genoten en zijn een leuke ervaring rijker. Ik raad het absoluut aan om dit ook eens te doen.

  Kirsten, Frank en Erwin

 6. Yvonne en Jan de Graaf (geverifieerde eigenaar)

  Ga voor een onvergetelijke vogelexcursie op pad met Andrea de Vries van Birds4you.nl
  Afgelopen zaterdag 23 september hebben wij met haar een topdag rondom het Lauwersmeer beleefd. Verschrikkelijk veel gezien en geleerd door de uiterst zorgvuldige aanwijzingen en informatie door onze gids.
  Voor herhaling vatbaar!!!!

  Yvonne en Jan de Graaf uit Krommenie

 7. Kirsten verjaardagsgezelschap (geverifieerde eigenaar)

  We vonden de excursie heel leuk en erg leerzaam. Als beginners hebben we anders leren kijken vooral luisteren naar de natuur. Erg interessant om meer te weten over een gebied waar we zo dichtbij wonen. Bijvoorbeeld waarom de Wielewaal vaak bij populieren te vinden is. Tot een volgende keer!

  Kirsten verjaardagsgezelschap

 8. Koert en Annemiek (geverifieerde eigenaar)

  Wat hebben we veel vogels gezien, zeg! We vonden het een hele mooie excursie en willen graag nog een keer als het wat warmer is. We waren nogal onder de indruk van jouw kennis en de snelheid waarmee je telkens weer nieuwe vogels in beeld bracht. Daarnaast was het leuk, gezellig en heel erg leerzaam.

  Koert en Annemiek

 9. Jan en Remmelt (geverifieerde eigenaar)

  De excursie was erg leuk, veel vogels waren goed te zien en te horen, met een prettige uitleg. De lunch was zeer goed en in een leuke gelegenheid. De vogellijst is erg leuk om nog eens na te kijken en als herinnering. Het was ook fijn dat je een telescoop met statief mee had. Daardoor kon je de vogels echt goed zien. En je kon precies het gebied waar een bepaalde vogel zat goed uitlichten. Dat was de moeite waard. Ten slotte erg leuk dat we zo’n grote variatie aan terrein hebben bezocht met ieder weer zijn eigen speciale soorten. Voor mij sprongen de waterpieper, de blauwborst, de steltkluut en de cetti’s zanger er bovenuit!

  Jan en Remmelt

 10. Thea (geverifieerde eigenaar)

  Samen op pad met Andrea van Birds4you en dat was een hele mooie ervaring.
  In de sneeuw, met zon en achter Andrea aan om de vogels te spotten. Wat een prachtbeeld om zo’n rietgors dan van dichtbij te kunnen zien.
  We zijn onder de indruk van de kennis en volharding van Andrea! Wat een plezier om met haar op stap te zijn.

  Thea

 11. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  We hebben een ontzettend leuke ochtend gehad met Andrea, waarbij we meerdere spots bezochten rondom het Lauwersmeer. We kregen veel uitleg en Andrea was erg goed in het herkennen van de vogelgeluiden. We hebben genoten!

  Anoniem

 12. Philippe en Leen (geverifieerde eigenaar)

  Ja, het was een leuke dag voor ons. Zeker geen spijt dat we met jou op stap zijn geweest. Mooie leuke plekjes ontdekt. Topgids. Meer dan z’n geld waard.

  Philippe en Leen

 13. Guido en Bianca (geverifieerde eigenaar)

  Wat een topdag !
  Na wat puzzelen, schuiven en meten een paar uurtje kunnen vinden waarin we met z’n drietjes op pad zijn gegaan. Andrea nam het voortouw en wij erachteraan.
  Kijken, turen, ontdekken en beleven. Naarmate de middag vorderde waren wij samen onder de indruk van de passie en enthousiasme die Andrea uitstraalde en op ons over bracht. Binnen afzienbare tijd hadden we echt het gevoel met een goede en vooral bevlogen vriendin op pad te zijn die ook echt kennis en verstand heeft van zaken. Deze kennis werd duidelijk uitgelegd en overgebracht.
  Geen vogel bleef onbespied en als je je dag dan mag afsluiten met een aantal velduilen in het vizier dan heb je meer dan geluk gehad.
  We waren en zijn nog steeds onder de indruk en bedanken Andrea voor de gezellige en leerzame middag.

  Guido en Bianca

 14. Reina en Erik (geverifieerde eigenaar)

  We hebben op 25 september met Andrea een middag in het Lauwersmeergebied rondgetrokken. Op interessante plekken, rekening houdend met de richting van de zon, zijn we met de diverse kijkers aan de slag gegaan. Veel nieuwe soorten gezien, en leren herkennen aan hun specifieke kenmerken. We kwamen tot 47 soorten: algemene en meer zeldzame soorten, sommige eenvoudig, andere veel lastiger te herkennen. Het was een zeer geslaagde en leerzame middag, voor herhaling vatbaar, eventueel in een ander gebied of ander seizoen.
  Reina en Erik

 15. Janet, Jaco en Marjet (geverifieerde eigenaar)

  Leuke ochtend met Andrea in het Lauwersmeergebied gehad. Twee zien meer dan één en dat geldt zeker voor Andrea! Ze nam alle tijd en was aan het eind van de excursie nog net zo enthousiast als aan het begin.

  Janet, Jaco en Marjet

 16. Martijn en Henk (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag heeft Andrea ons meegenomen op excursie in het Lauwersmeer gebied, en wat hebben we genoten. Andrea ziet en hoort veel meer dan wij als beginnende vogelaars, hierdoor hebben wij een groot aantal vogels kunnen spotten. Alleen al in de eerste meters hebben we ontzettend veel gezien en de tijd is voorbij gevlogen. Wij kunnen het iedereen aanbevelen en zullen waarschijnlijk nog wel eens meegaan op excursie.
  Martijn en Henk

 17. Marion en Jo (geverifieerde eigenaar)

  Moe en voldaan. Zo kun je ons dagje wel omschrijven. We hebben veel geleerd. Zelfs dusdanig dat mochten we bepaalde vogels weer zien dat we nu wel een beetje weten waar we op moeten letten. En ze waarschijnlijk ook weer herkennen, al heeft het allemaal wel lange poten en snavels. De geluiden zijn natuurlijk wat moeilijker, maar dat is zelfs bij bosvogels die je weinig tegenkomt het geval. Voor ons als zeer rustige mensen met een zeer drukke baan was dit wel even een heerlijke verademing. We komen zeker nog een keer naar het gebied terug maar dan gunnen we onszelf wat meer tijd.

  Marion en Jo

 18. Desiree, Michelle en HP (geverifieerde eigenaar)

  Met meer dan vijftig vogelsoorten heeft de vogelexcursie onder leiding van Andrea onze verwachtingen ver overtroffen. Als we de lijst met waarnemingen die Andrea voor ons heeft bijgehouden doornemen worden we weer even meegenomen naar het moment dat we ze zagen. Van Aalscholver tot Zwaan, ze prijken er allemaal op. Andrea heeft de kennis in huis om ons opmerkzaam te maken op de soms minimale verschillen tussen de vogels. De een gaat gekleed in broedkleed, een ander heeft zijn kinderkleed nog aan. Oudere vogels weet ze te onderscheiden van vogels die nog volop in hun jeugd verkeren. Bij het zien van de Dwergmeeuw raakte zelfs een collega vogelkenner in vervoering terwijl wij ons al hebben staan vergapen aan de gekromde snavel van de Kluut en de lepel van de Lepelaar. Andrea heeft met haar kennis ons rondgeleid in een natuurgebied dat haar gelijke niet kent. De koffie met koek hebben we ons goed laten smaken en de stop in de haven heeft voor mooie foto’s gezorgd. Het drijvende broedponton Sternstee is een broedplaats voor Visdiefje en Stern en zeer de moeite waard om op in te zoomen. Een geslaagde vogelexcursie met tijd en aandacht voor omgeving en deelnemers. Een aanrader voor iedereen die onder leiding van een kundige gids tientallen vogelsoorten wil zien!
  Desiree, Michelle en HP

 19. Debbie en Ruud (geverifieerde eigenaar)

  Wij zijn voor de derde keer in 2 jaar met Andrea op pad geweest om onder haar bezielende (bege)leiding vogels in Groningen, Friesland en Drenthe te kijken. Wij waren door corona niet in staat vaker een excursie met Andrea te doen anders hadden wij dit beslist gedaan. Wij hebben door en dankzij Andrea al heel veel over vogels geleerd nadat wij bij de eerste excursie met Andrea nog maar heel weinig kennis hadden. Wij zijn mede dankzij haar enthousiasme actieve vogelaars geworden, wij hebben het vogels kijken tot onze nieuwe hobby gemaakt! Wij mogen en kunnen haar van harte aanbevelen voor uitermate leerzame excursies!

  Debbie en Ruud

 20. Pieter, Melle en Janneke (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag op stap geweest met Andrea in het Lauwersmeergebied. Voorzien van een paar goede verrekijkers van Andrea gaan we op pad. Oren en ogen op scherp en dan genieten maar. Van rietzanger tot zeearend en van blauwborst tot lepelaar, we kijken onze ogen uit. Halverwege de ochtend een lekkere bak koffie met Grunneger koek.
  Veel gezien en veel geleerd, de moeite waard om nog eens op herhaling te gaan! Super bedankt Andrea voor je enthousiasme op deze excursie.

  Pieter, Melle en Janneke

 21. Jan Luiten en Lenny (geverifieerde eigenaar)

  Eerste paasdag 17 april 2022 was een prachtige dag, met ideale omstandigheden voor het vogelen. Dankzij de grote kennis en de grondige voorbereiding van Andrea, hebben we heel veel vogels gespot, en een paar mooie wandelingen gemaakt. Tijdens de eerste wandeling, naar de vogelhut Jaap Deens, zagen we talrijke gele kwikstaarten – een van onze favoriete vogels, geel kan niet fraaier geel zijn! – en een absolute topper, een paartje baardmannetjes die lang genoeg bleven stilzitten om zich in het zonnetje te laten bewonderen. En vlak daarop een lifer: een prachtig stel roodhalsganzen, schitterend te zien via de telescoop van Andrea. In de hut kwamen ook nog twee zeearenden langs, die wat om elkaar heen cirkelden, waarna een schuin tegenover de hut in het zonnetje neerstreek om zich langdurig te laten bewonderen (terwijl op de achtergrond roerdomp en snor hun zang lieten horen). Bij de volgende vogelhut scoorden we een prachtig paapje en een reuzenstern, en zo ging het de hele dag door. Een tweetal jonge zeearenden, en de eerste tapuit van het jaar, plus een Cetti’s zanger, behoorden tot de oogst van de derde stop. Bij de lekkere lunch kwamen we een beetje bij (na de eerste visdieven van het nieuwe jaar in de haven van Lauwersoog gezien te hebben). Volgende stops bevatten onder meer steltkluut, kleine plevier, alles bij elkaar vrijwel alle eenden van Nederland, de eerste boerenzwaluw, en ga zo maar door. Het was een waar feest – Andrea zag en hoorde alles, en wij staken er veel van op. Wij tellen nooit het aantal vogels dat we zien, maar de score van 75 die Andrea voor ons bijhield zullen we niet snel evenaren.
  Jan Luiten en Lenny

 22. Dennis en Chantal (geverifieerde eigenaar)

  Wat hebben wij een bijzondere excursie met Andrea mogen beleven! Zoveel prachtige vogels gezien! Wij hoopte de blauwborst en het baardmannetje te zien, dat lukte al in het eerste half uur, geweldig! Daarna volgde er nog heel veel meer, zoals de zeearend, de bruine kiekendief en de pijlstaart. Het was een excursie vol cadeautjes van de natuur en Groningse lekkernij van Andrea. Ook de informatie en uitleg hebben wij als heel fijn ervaren.

  Bedankt en tot ziens,
  Dennis en Chantal

 23. Familie Vos (geverifieerde eigenaar)

  We hebben het erg leuk gehad. De tijd vloog voorbij. En maar liefst 48 soorten gezien/gehoord! De kinderen vonden het ook geweldig. Dank je wel!
  Familie Vos

 24. Fokko en Annemarie (geverifieerde eigenaar)

  Wat een ontzettend leuke middag hebben wij gehad. Het was koud maar daar mocht de pret niet deren.
  Heel veel verschillende vogels gezien, ook vogels waarvan wij het bestaan niet wisten. Erg leuk om een lijst met vogels te ontvangen die wij gezien hebben.
  Andrea bedankt voor de uitleg, je hebt ons enthousiast gemaakt! Bij thuiskomst direct een vogelboek besteld ?

  Fokko en Annemarie

 25. Marjan, Gerard, Ron en Irene (geverifieerde eigenaar)

  Bij het voorbereiden van onze vakantie wilde we graag iets leuks doen bij onze stop bij het Lauwersmeer, zo kwamen we via Google bij Andrea uit. Geen van ons vieren zijn vogelaars maar allemaal wel geïnteresseerd en de een weet wel veel meer als de ander. We hadden om 13.00 uur afgesproken bij ‘t parkeer terrein vlak bij onze camping. Na een voorstelrondje en wat uitleg gingen we op pad. Bijna 4 uur zorgt Andrea voor een berg aan informatie en interactie met ons als deelnemers. Ik had bij de 1e stop al zoiets van” wat is dit leuk” en dat gevoel werd alleen maar sterker. Andrea weet zoveel over vogels (maar ook over bloemen en planten) en de omgeving, en kan dat op een aantrekkelijke manier overbrengen. Dit deed ze zo leuk dat we graag in de maand juni nog een keer komen om dan weer andere vogels te kunnen zien en weer een geweldige middag kunnen beleven. Het is een volledig verzorgde trip, van goede leen verrekijkers tot aan koffie/thee met heerlijke notenkoek. Na afloop stuurt ze je een verslagje van de excursie inclusief een lijst van gespotte vogels (wij hadden er 46). Nogmaals Andrea, super bedankt.
  Marjan, Gerard, Ron en Irene

 26. Piet & Anne (geverifieerde eigenaar)

  Als onervaren vogelaars hebben we heel veel gezien door en geleerd van Andrea. Ze heeft ons met veel geduld en kennis laten zien hoeveel moois er in het Lauwersmeer te zien is. Nogmaals bedankt voor de fijne dag!
  Piet & Anne

 27. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Gisteren zijn we met Andrea op vogelexcursie naar het Lauwersmeer geweest. We hebben erg genoten van de verschillende locaties die Andrea ons liet zien en van de enthousiaste kennis die ze met ons heeft gedeeld. De koffie/thee en Friese Oranjekoek waren een heerlijke verrassing tussendoor. Al met al hebben we een heerlijke dag gehad en veel geleerd.

 28. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb deze excursie als een ontzettend leuke en leerzame activiteit ervaren. We hebben veel vogels kunnen zien en van de natuur kunnen genieten. Ik vond de persoonlijke aandacht en de uitleg erg fijn en bovendien was het gewoon gezellig. Zeker voor herhaling vatbaar!
  Anoniem

 29. Jeroen en Lilian (geverifieerde eigenaar)

  Wat een professionele en verzorgde excursie in een ontzettend indrukwekkende omgeving in een zeer gastvrije provincie. Andrea heeft ons met zeer veel geduld en liefde het vogelschoon van het Lauwersmeer laten proeven. Veel geleerd en veel gezien, ook de imposante zeearend. Het was een gave ochtend met volop natuur, vogels en vogelgeluiden. Het heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. Een absolute aanrader!

  Jeroen en Lilian

 30. Levien en Margreet (geverifieerde eigenaar)

  Rondje Lauwersmeer, alweer de 3e excursie met Andrea en dit keer een volle dag Lauwersmeer. We hebben heel veel gezien en gehoord. 81 soorten waarvan voor ons 6 “lifers”. Helemaal blij werden we van de grauwe kiekendief, de buidelmees en een overvliegende wielewaal. We hebben erg genoten en veel geleerd en kunnen deze excursie zeker aanbevelen.
  Levien en Margreet

 31. Richard en Evelien (geverifieerde eigenaar)

  Mooi weer, een prachtige omgeving met ongerepte natuur en natuurlijk heel veel vogels. En dat alles onder begeleiding van een gids, die met veel enthousiasme, kennis en ervaring alles kan vertellen over vogels. Kortom: alle ingrediënten voor een zeer geslaagde middag! Beste Andrea, dankjewel! We hebben genoten en veel geleerd.
  Hartelijke groet en hopelijk tot een volgende keer, Richard en Evelien

 32. Mariëtta en Jacques (geverifieerde eigenaar)

  Onze vogelexcursie met Andrea op 10 april was voor ons een gezellige en goede start om het Lauwersmeergebied met al zijn verschillende vogels te leren kennen. Vooral de grote groepen vogels vielen ons deze dag erg op: Brandganzen, Steenlopers, Grutto’s, Kemphanen, Kluten, Pijlstaarten, Slobeenden, soms ver weg soms dichtbij. Heel bijzonder waren de jagende Bruine Kiekendieven!
  Naast de bezochte plekken raadde Andrea ons ook andere plekken aan, waar we later naar toe zijn geweest. Helaas heeft de Roodhalsfuut zich alleen niet meer laten zien!
  Andrea bedankt voor de fijne dag. Groeten, Mariëtta en Jacques

 33. Rik en Riana (geverifieerde eigenaar)

  Vier jaar geleden zijn wij voor het eerst met Andrea op pad geweest voor een vogelexcursie rond het Zuidlaardermeer. Dat was een geweldige ochtend! Na zo’n goede ervaring wilden wij weer heel graag een vogelexcursie doen met Andrea. Dit keer rond het Lauwersmeer. De weersomstandigheden waren zeker niet optimaal, maar wat hebben we een geweldige middag gehad! Andrea weet exact waar de bijzondere vogels zitten en heeft heel erg veel kennis van alle vogelsoorten. Wij zijn zeker geen beginners met vogelen, maar Andrea heeft ons weer heel veel geleerd! Nogmaals heel erg bedankt en wij komen zeker weer eens bij je terug!
  Groeten, Rik en Riana

 34. Daan en Roel (geverifieerde eigenaar)

  Gezien de weersverwachtingen met hagel, sneeuw, storm en kou hebben we in overleg de excursie een dag uitgesteld. Na een wat stroeve start omdat mijn broer Roel en ik op de verkeerde parkeerplaats stonden dan afgesproken, was het ondanks het sombere en koude, maar droge weer toch een zeer geslaagde dag. Als aankomend vogelaar heb ik een aantal vogels welke ik zelf nog niet op de foto heb kunnen zetten in mijn archief bij kunnen voegen zoals: Waterpieper, Zeearend, Kleine Plevier en de Pijlstaart eend. Ook de Roodhalsfuut welke we tijdens de excursie niet konden vinden, heb ik na de excursie tijdens een privé wandeling door de haven alsnog kunnen fotograferen.
  We hebben de deskundige en ongedwongen leiding als zeer prettig ervaren. Ook de onderweg aangeboden Groninger “Knol” notenkoek met koffie en thee zorgden voor een welkom opwarmertje.
  Hopelijk tot een volgende keer, Daan en Roel

 35. Peter en Bobbie (geverifieerde eigenaar)

  Mooie excursie met Andrea de Vries langs het Lauwersmeer. We hebben ondanks het slechte weer ongelofelijk veel soorten gezien! Onder anderen de lepelaar, kemphaan, steenloper, zeearend en de roodhalsfuut met daarbij prachtige Hollandse luchten en landschap. We waren erg onder de indruk. Het koude weer werd dragelijk met de heerlijke koek en koffie van Andrea. Echt een aanrader!
  Groet, Peter en Bobbie

 36. Ester en Bart (geverifieerde eigenaar)

  We vonden het een erg leuke excursie. We hebben veel van je geleerd en veel voor ons nieuwe soorten ontdekt. Ook fijn dat we (coronaproof) van je apparatuur gebruik konden maken. Dus heel erg bedankt en wie weet komen we in een ander seizoen nog eens terug!
  Ester en Bart

 37. Jeroen

  Ik heb een leuke excursie gehad, je bent makkelijk in het contact, weet de mooie plekken te vinden en je brengt je kennis op een hele rustige plezierige manier over. Ik heb veel van je geleerd.

  Jeroen

 38. Jan Paul, Rene en Douschka (geverifieerde eigenaar)

  Dit was onze eerste ervaring met vogels kijken, en het was erg leuk. Het weer zat enorm tegen, maar Andrea had ons goed geïnstrueerd, dus we waren voorbereid. Het is leuk om te merken hoe je na een paar uur een stuk alerter bent en bewegingen in het landschap opmerkt die je anders nooit zou zien. Andrea was geduldig met ons, en bracht ons naar verschillende locaties om allerlei soorten te zien. Aanrader!

  Jan Paul, Rene en Douschka

 39. Cor en Riekje (geverifieerde eigenaar)

  Wij hebben wel enige kennis van vogels, tellen ook vogels in het Rottemeren gebied, maar in het Lauwersmeer zijn toch altijd weer nieuwe gasten die we niet direct kunnen determineren. Dan is het wel prettig als er een gids mee gaat die daar meer ervaring heeft. De ochtend met Andrea voldeed aan onze verwachtingen en de koffie maakte het compleet.

  Cor en Riekje

 40. Lilia en Jack (geverifieerde eigenaar)

  We hebben jou ervaren als een rustige, deskundige en motiverende gids die inspeelt op de ervaring van haar deelnemers. Je geeft goede uitleg en daagt de mensen op een ongedwongen wijze uit. Nogmaals dank voor de mooie excursie.

  Lilia en Jack

 41. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  “Een heerlijke dagtocht om het Lauwersmeer. Goede en veel locaties bezocht onder begeleiding van de ervaren, geduldige en vriendelijke gids Andrea. Weer meer gezien en weer meer geleerd, bedankt voor al je uitleg en wetenswaardigheden Andrea!
  Tot de volgende keer!”

 42. Egbert en Anita van der Wal (geverifieerde eigenaar)

  De vogel-excursie aan het Lauwersmeer is een geweldige belevenis. Andrea de Vries laat de mooiste vogelplekken zien en omschrijft met grote deskundigheid de bijzonderheden van elke soort. Als gevorderde beginners zijn we meer dan één level up gegaan in de kennis over plevieren, lopers, ganzen en kiekendieven. Dachten we dat het zomer- en winterkleed wel een beetje kenden, dan blijkt er ook nog zoiets als een eclips-kleed te bestaan.
  We gaan zeker weten vaker met een gids op stap, want ook dit kan veilig en volgens Corona hygiëne regels plaatsvinden.

  Egbert en Anita van der Wal

 43. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Als verrassing kregen we plots een vogelexcursie rond het Lauwersmeer aangeboden gekregen van onze 3 zonen. Andrea was keurig op tijd met gelukkig reserve-verrekijkers en een telescoop van prima kwaliteit. Wij waren heel verwonderd over de natuur en de vogelrijkdom bij het Jaap Deensgat waar we begonnen. Prachtige Hollandse luchten boven een wonderschone omgeving.

  Wat we al wisten werd ons snel duidelijk. We hebben vaak naar vogels gekeken maar het heel vaak niet echt goed gezien. Daarvoor heb je een goede gids nodig en dat was Andrea voor ons. We zagen tal van ganzen- en eendensoorten. Ook voor ons nieuwe vogels als de Casarca, Reuzenstern en de Tapuit. De waargenomen soorten lijst was heel lang. De dag werd voor ons compleet door Torenvalk, Buizerds, Bruine Kiekendieven en uiteindelijk ook nog door de grote Zeearend. Wat een imposant beest. Maar ook zonder de Zeearend was het al goed geweest. We hebben genoten van het buiten in de natuur zijn en natuurlijk van alles wat er op onze weg kwam aan de Groningse en de Friese kant van het Lauwersmeer.

  Voor herhaling vatbaar.

 44. Ruud en Debbie (geverifieerde eigenaar)

  Wij hebben met volle teugen genoten van de vogelexcursie rond het Lauwersmeer op 27 augustus jl., Andrea is een geweldige en uiterste plezierige professional die ons héél veel over de verschillende vogel(soorten) heeft kunnen vertellen. Zij heeft ons erg enthousiast gemaakt. Daarom hebben wij direct besloten om volgend jaar een hele dag – uiteraard weer met haar – een andere excursie te gaan doen. Toen wij de site voor de eerste keer zagen viel ons al op dat het hier om een ‘professional met persoonlijke touch’ gaat, waar geen commerciële club achter zit en dat is wel zo fijn.

  Ruud en Debbie

 45. Jan Willem en Barbara (geverifieerde eigenaar)

  We hebben onder de deskundige leiding van Andrea een fraaie en leuke tocht langs het Lauwersmeer gelopen, deels aan de Groningse en deels aan de Friese kant. We hebben bijna 50 vogelsoorten gespot en daarbij veel informatie gekregen, zowel over hoe je ze kunt determineren als over het gedrag en waar en wanneer je bepaalde vogels het beste kunt spotten. Hoewel het een intensieve 4 uur zijn geweest, waren we erna bepaald niet tureluurs; al hebben we die steltvogel nu net niet gezien. Maar met een keur aan uiteenlopende andere vogels en niet te vergeten een rode wouw en een zeearend hebben we echt heel veel mogen zien. Bedankt voor deze topmiddag!
  Jan Willem & Barbara

 46. Jan Luiten (geverifieerde eigenaar)

  Dank Andrea, voor de fraaie excursie waarbij we vooral veel steltlopers gespot hebben die we normaal lastig herkennen, en dank voor het verslag – allemaal heel professioneel en met veel liefde voor de vogels gedaan. Als we weer in de buurt zijn boeken we zeker opnieuw een tocht door de vogelrijke Fries-Groningse natuur!
  Jan Luiten

 47. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Het was een zeer geslaagde excursie. Mede dankzij het mooie weer. We hebben een grote serie zeer bijzondere vogels gezien. Soorten die je niet zo vaak ziet zoals de kemphanen en de casarca’s. Ook de andere steltlopers waren allemaal zeer bijzonder om te bekijken. Het was een geweldige en enerverende dag. Er was gelukkig genoeg tijd om de vogels goed te kunnen gadeslaan.

  Anoniem

 48. Jan en Yvonne (geverifieerde eigenaar)

  Hoi Andrea,

  Dank voor de geweldige excursie die we op 2 juli met je hadden aan de Friese kant van het Lauwersmeer.
  We hebben ervan genoten en het was enorm leerzaam. De omgeving is prachtig en je kennis en enthousiasme zijn aanstekelijk.
  Heerlijk om op pad te zijn met iemand die zelf ook zichtbaar geniet en weet waar ze het over heeft. Een absolute aanrader.
  We kijken er met enorm veel plezier op terug. Het is voor herhaling vatbaar!
  Tot ziens,

  Jan en Yvonne

 49. Juliette en Ruud (geverifieerde eigenaar)

  Ongelofelijk wat je meer ziet als je meegaat met een excursie met Andrea!
  En ezelsbruggetjes om dingen te onthouden! Wij nemen de opgedane kennis weer mee, zodat we steeds meer gaan zien onderweg in de natuur!
  Dank Andrea!

  Juliette en Ruud

 50. Bregje en Marty

  We waren een paar dagen in de provincie Groningen en boekten een vogelexcursie bij Andrea. Aangezien we niet konden kiezen hebben we de Friesland en de Groningse kant allebei genomen. Het begon al goed. Na de “ellebooggroet” kregen we uitleg welk schoeisel het beste zou zijn op deze warme dag. We kregen goede verrekijkers en de telescoop mocht gelukkig ook mee.
  Naar de eerste stop in colonne. Het uitzicht is hier al geweldig en er waren honderden vogels op en rond het water. Na 20 minuten liet de zeearend zich al zien.
  Even verderop een nest jonge vogeltjes die gevoerd werden door de ouders. Andrea liet ons het allemaal zien. Niet alleen zien, maar ze maakte er een mooi verhaal bij en leerde ons hoe dat we ervan kunnen genieten. De vogels die we zagen en / of hoorden werden keurig genoteerd zodat we thuis op ons gemak al die mooie vogels kunnen opzoeken. Bij ons thuis zien we voornamelijk kauwen en kraaien (ook meesjes trouwens). Nu zagen we zoveel kleuren! En we leerden dat we op de zang van de vogels af kunnen gaan om ze te herkennen.
  Kortom: het was een super mooie, interessante dag. 63 verschillende vogels gezien en gehoord.
  Andrea bedankt dat je dit alles met ons hebt willen delen. Ik wandel nu op een andere manier door de weilanden thuis.

  Bregje en Marty

 51. Albert en Geertje (geverifieerde eigenaar)

  Voor een eerste kennismaking met vogels spotten hebben we in het gebied rondom het Lauwersmeer een privé excursie gedaan met Andrea de Vries van Birds4You. Deze excursie heeft onze verwachtingen ruim overtroffen. Andrea heeft een uitstekende vogelkennis en met haar aanstekelijke enthousiasme heeft ze ons vanaf het begin bij de hand genomen en een prima inkijk gegeven in het vogelrijk; zowel uiterlijk als geluid. Met veel geduld heeft ze ons bekend gemaakt met tientallen vogelsoorten en ze bleef ons aansporen om in de telescoop te blijven kijken als we de bedoelde vogel niet direct zagen.
  Tezamen met het mooie weer, het spotten van de zeearend (2x!) en van de zeldzame poelruiter en buidelmees (alleen gehoord) maakten van deze excursie een top belevenis. Deze vogelexcursie is een echte aanrader voor alle typen vogelaars!
  Albert en Geertje

 52. Vincent en Jeanine (geverifieerde eigenaar)

  Op een prachtige, zonnige, winderige woensdagmiddag hadden wij met Andrea een kleine vier uur durende excursie rondom het Lauwersmeer. Afkomstig uit Brabant, en dus vooral vertrouwd met akker- en bosvogels, waren al die moeras- en weidevogels voor ons een nieuw feestje. Vooral de bruine kiekendief heeft ons hart gestolen.
  Dat het zo’n fijne middag was kwam ook door Andrea. Veel kennis en bovenal geduld om ons wegwijs te maken in deze voor ons onbekende wereld. Ze bracht ons naar de mooiste plekjes, leerde ons luisteren naar ieders vogellied en trakteerde ons ook nog op koek en zopie. Zelfs de blauwborst kwam nog even langs!
  Wij komen terug!

  Vincent en Jeanine

 53. Marianne (geverifieerde eigenaar)

  We hebben een gezellige en leerzame excursie gehad. Zonder Andrea hadden we die roodborsttapuit nooit gezien, en de meeste vogels niet herkend. Zonder kijkers ook niet. Gelukkig leverde Andrea die erbij. Een topdag!

  Marianne

 54. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  We hebben ondanks een stevige wind uit het zuidwesten, maar dankzij jouw vakkundige en ontspannen begeleiding, een prachtige vogeldag in het nationale park Lauwersmeer gehad. Je bracht ons naar verschillende plekjes rond het meer waar we genoten hebben van oa. velduilen, roodhalsfuut en veel blauwe kieken. Verder lieten zich horen of zien: baardman, ruigpootbuizerd, waterral en een hele grote groep pijlstaarten naast de andere zestig soorten die langs vlogen. Helaas bleken we achteraf iets te vroeg de Oehoe opgezocht te hebben. Dank voor de fijne vogeldag die je voor ons verzorgde.

 55. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  We waren allebei nog nooit bij het Lauwersmeer geweest. Wat een mooi gebied! En wat een leuke vogelexcursie. Door de telescoop van Andrea zie je de vogels heel goed. Een vage eend in de verte wordt ineens een brilduiker, nonnetje, wintertaling of pijlstaart eend. En een grijs vlekje in een verre boom, is ineens de zeearend. Wat een imposante vogel is dat. We hadden geluk, want de zeearend kwam zelfs twee keer zeer dichtbij overvliegen. De ‘vliegende deur’ op z’n best! Ook vloog er een roerdomp dichtbij langs. Andrea heeft ons nog heel veel meer vogels laten zien. Ze geeft geduldig uitleg over elke vogel die je tegenkomt of hoort. Ondanks de kou vonden we het een super leuke dag.

 56. Judith en Gerard (geverifieerde eigenaar)

  De excursie met Andrea was erg geslaagd. Zij is duidelijk iemand die haar vogels en locaties kent. Alles staat in het teken van de wensen van de klant. Bovendien is het ook nog eens gezellig, zo met koffie en koek.
  Judith & Gerard

 57. Simone (geverifieerde eigenaar)

  We hebben met Andrea een gezellige leerzame ochtend gehad bij het mooie Lauwersmeer. Andrea weet veel van het gebied en de vogels af, dat maakt de excursie extra interessant!
  Helemaal leuk was natuurlijk de daurische klauwier die we uitgebreid hebben kunnen bewonderen, super!
  Simone

 58. Fokko (geverifieerde eigenaar)

  Beste Andrea,
  Ik heb een hele leuke en leerzame excursie met je gehad. We hadden er prachtig weer bij en hebben 60 soorten gespot die middag, zeer de moeite waard. Wat erg aangenaam was dat je prima aansloot bij mij als ‘beginnend’ vogelaar. De route van toen door het Lauwersmeergebied heb ik inmiddels weer gedaan en nog weer nieuwe soorten gezien zoals de Kemphaan. Nogmaals erg bedankt voor de gezellige en vogelrijke excursie.

  Fokko

 59. Frank van de Velde (geverifieerde eigenaar)

  Beste Andrea,
  Hartelijk bedankt voor de geweldige vogelexcursie om het Lauwersmeer op 29 mei 2019! Het was een heel erg leuke en leerzame tocht. Ik heb er met volle teugen van genoten.
  Frank van de Velde

 60. Vogelclub Rotary Zwolle (geverifieerde eigenaar)

  Dag Andrea,

  Het was een hele mooie excursie. Op een deskundige en sympathieke manier begeleid door jou en je vriend Martin. Veel vogels gezien, een prima en gezellige dag, ook nog met prachtig weer.

  Vogelclub Rotary Zwolle

 61. Wies (geverifieerde eigenaar)

  2 zien meer dan 1, maar samen met jou zag ik vier keer zo veel ! Dank je wel daarvoor.

  Wies

 62. Dick, Corina en Margriet (geverifieerde eigenaar)

  Nogmaals dank voor de leerzame en gezellige excursie. Geweldig dat we zo veel soorten hebben gespot, in elk geval meer dan ik dacht. Het is voor mij een eyeopener geweest en duwtje in de rug om nog eens te gaan vogelen.

  Dick, Corina en Margriet

 63. Irene (geverifieerde eigenaar)

  De excursie was een zeer geslaagd verjaardagscadeau voor mijn vader. We hebben erg genoten van deze dag. We hadden mooi zonnig weer met een harde woei!

  Andrea wist de plekken waar de vogels zitten goed te vinden en daardoor hebben we meer dan 60 soorten gezien en gehoord op deze ochtend in april.

  Andrea is een kundige gids die de vogels vaak nog eerder herkent aan het geluid dan dat we ze zagen. Dat is een stuk makkelijker zoeken!

  We hebben heel wat leuke dingen gezien maar de toppers voor mij waren de roodhalsfuut, slechtvalk, bontbekplevieren, steenlopers en pijlstaarten. Of toch de zwarte ruiter en de kemphaan… een zeer geslaagde ochtend!

  Irene

 64. Tjitske en Jan (geverifieerde eigenaar)

  Hartelijk bedankt voor de (lange) lijst met vogels, die we gezien hebben. Zoveel vogels hadden we niet verwacht. We hebben erg genoten van de excursie en zijn erg tevreden over het enthousiasme, waarmee u ons op de vele voor ons nog onbekende (en ook de bekende) vogelsoorten gewezen hebt. Voor ons is het een echte eyeopener geweest.

  Tjitske en Jan

 65. Fietje en Harry (geverifieerde eigenaar)

  Afgelopen zaterdag een excursie met Andrea gehad rond het Lauwersmeer, waarin zij haar enthousiasme en kennis t.a.v. vogels met ons heeft gedeeld. We hebben veel vogel soorten gezien. Behalve leerzaam ook gezellig en leuk met een kopje koffie met koek als welkome onderbreking.

  Fietje & Harry

 66. Eveline, Sonja en Monique (geverifieerde eigenaar)

  Een leerzame, leuke en gezellige vogelexcursie bij het Lauwersmeer;
  Andrea, je hebt ons met andere ogen naar vogels leren kijken!
  Je bent een gepassioneerde vakvrouw die ons met jouw informatie en enthousiasme van begin tot eind van de excursie wist te boeien. Dankjewel!

  Eveline, Sonja en Monique

 67. Jacqueline en Jan Noordijk (geverifieerde eigenaar)

  De excursie van jou (Birds4You) kunnen wij iedereen aanraden. Je hebt een uitgebreide kennis van het Lauwersmeer en de vogels die daar leven.
  Een vogelaar, hoe ervaren ook, die het terrein daar niet kent zal geen 60 waarnemingen op zijn lijstje hebben zoals wij die hadden.
  Een excursie van Birds4You is niet alleen interessant voor mensen zoals wij, met bescheiden ervaring, maar ook een aanrader voor zeer ervaren vogelaars, juist vanwege deze terrein kennis.
  Ook je ervaring wat betreft vogelgeluiden kwam goed van pas in het bos aan de Pomp.
  Eén ding staat voor ons vast en dat is dat we zeker nog gebruik gaan maken van jouw kennis. Hetzij Lauwersmeer (Groningen kant) of in en rond het Hijkerveld te Drenthe.
  Wij hebben genoten en veel geleerd van de excursie, waarvoor dank!
  Ik heb nog een vraagje: dat handige vogelgidsje dat je bij had, van welke uitgeverij is dat?
  Tot ziens en groeten
  Jacqueline en Jan Noordijk (uit België)

 68. Anoniem

  We hebben genoten van een heerlijke middag vogelen aan het Lauwersmeer. Met onze gezellige gids Andrea zijn we aan de westkant van het Lauwersmeer gaan kijken. We hebben hier veel gezien en ook heel veel geleerd van Andrea over de verschillende vogels we die dag hebben gezien. Andrea heeft goed rekening gehouden met de route i.v.m. de rolstoel van 1 van de deelnemers.

  We hebben een super leuke dag gehad die zeker voor herhaling vatbaar is.”

 69. Els en Els (geverifieerde eigenaar)

  Op zondag 22 april om 13.00 uur afgesproken bij de parkeerplaats Kollumerpomp voor een middag vogelen.
  Samen met Andrea gaan we op weg, het is fijn om met een kenner op stap te zijn. Andrea is goed op de hoogte van plaatsen waar we vogels kunnen spotten en daarnaast weet ze veel van het gedrag en hoe een vogel goed te onderscheiden is van andere gelijkende vogels.
  Andrea, bedankt voor een heerlijke middag vogelen in de prachtige omgeving van het Lauwersmeer.

  groet Els en Els

 70. Ettina, Evelien, Ingrid en Nynke (geverifieerde eigenaar)

  Vogelexcursie Friese kant van het Lauwersmeergebied. 31-03-2018

  En ineens zie ik in mijn tuin vanmorgen een glanskop of een matkop.
  Het vogeltje nooit eerder gezien en moest dus de vogelgids erbij pakken om te kijken wat de naam is van dit vogeltje.
  Ben ik dan weer een iets betere vogelaar geworden nadat we uren met Andrea op stap zijn geweest in het Friese deel van het Lauwersmeer gebied?

  Met vier vriendinnen meldden wij ons onlangs bij De Rijsdammen. Met de verrekijkers om onze nek begonnen wij aan onze tocht van kijken, luisteren, stilstaan, zoeken, verbazen en genieten.

  De naam van onze vriendengroep is de “Kaspische Roodborsttapuiten”. Het eerste vogeltje dat we door onze kijker zagen was een roodborsttapuit.
  Een goed voorteken misschien.
  Want zouden we de zeearend ook te zien krijgen?

  Waren we in het begin wat druk en hadden we nog een schoolreisje-gevoel, allengs werden we stiller en een en al oor voor onze gids en oog voor de mooie natuur. We hebben echt veel vogels gezien en veel geluiden gehoord van diverse vogels. Wij moesten onze uiterste best blijven doen om er de juiste naam bij te noemen. Dat viel niet mee, ook de dagen erna hield ons dat nog bezig.
  Op een heel prettige, rustige manier loodste Andrea ons door het gebied; ze voelde de sfeer goed aan, vond het belangrijk dat we veel vogels te zien en te horen kregen en als gids genoot ze er, volgens ons, zelf ook van.

  De tijd vloog voorbij, maar er was geen haast. Wel heerlijke koffie en thee met een dikke plak koek . Terwijl we die verorberden bleven we in de lucht kijken en ineens was daar, hoog in de lucht, een jonge zeearend, achterna gezeten door een havik. Een slechtvalk bemoeide zich er ook nog mee. Uniek nietwaar?

  Wat ons die dag ook opviel was dat de verschillende vogels, bijvoorbeeld de vele soorten eenden, zo vredig met en naast elkaar kunnen leven. Wij mensen kunnen daar af en toe nog een voorbeeld aan nemen, alhoewel de dierenwereld……

  Het was een mooie en uitgebreide excursie met een prima gids in het prachtige natuurgebied van het Lauwersmeer.

  Ettina, Evelien, Ingrid en Nynke.

 71. Jolien (geverifieerde eigenaar)

  We hebben met Andrea een hele toffe en leerzame middag gehad. Ze vertelde vrolijk over wat we hoorden en zagen, en heeft ons prachtige plekjes laten zien. Achteraf stuurde ze per mail een lijstje met de geziene en gehoorde vogelsoorten, zodat we alle waarnemingen konden herbeleven en nabespreken thuis. Mijn vader, die de vogelhobby al jaren heeft verwaarloosd, was erg enthousiast over de excursie, dus het was een zeer geslaagde middag!

  Heel erg bedankt voor alles, en wie weet tot ziens!

  Groetjes,
  Jolien

 72. Hariette (geverifieerde eigenaar)

  Wat heb ik afgelopen zaterdag genoten van de vogel excursie. Deze beleving kan ik iedereen aanbevelen. Zo mooi om met het juiste materiaal de vogels van zo dichtbij te bewonderen.

  Mijn mooiste vogels waren toch de grote zilverreiger en de aalscholver. Bijzonder waren ook de verschillende soorten zwanen. Ik heb inmiddels een zwak voor sommige eendjes en zal voortaan heel anders naar deze schoonheden kijken.

  Wat leuk dat ik de lijst kreeg van de vogels die we hebben gezien, nooit geweten dat dit een heel netwerk is van vogelvrienden die alles bijhouden. Leuk dat je de app liet zien waar je dit allemaal in verwerkt (OBS).
  Dank je wel voor deze dag, ik snap dat je hiervan je werk maakt. You are perfectly fit for the job!

  Facebook

  Vogelexcursie Lauwersmeer 10 januari 2016

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.