Vogelexcursie Wintergasten bij het Friese Veen 27 januari 2024

(10 klantbeoordelingen)

27,50

Vogelexcursie Friese Veen op 27 januari 2024

Wil je met een kleine groep vogelliefhebbers op zoek naar vogels in een monumentaal parkbos, een moerasbos, langs rietvelden, in polders en op de plas? En ben je benieuwd welke wintergasten er zullen zijn? Ga dan mee op de groeps Vogelexcursie Wintergasten naar Vennebroek en Friese Veen (Frieseveen / Friesche Veen).

Op zaterdag 27 januari 2024. We starten om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Sportschool Sportrade. Hoofdweg 266, 9765 CM Paterswolde.
Om ca. 12.15 uur zijn we weer terug. We sluiten de excursie af met een kop warme chocolademelk (met slagroom) en een stukje Drentse turf op de parkeerplaats.

 • Prachtig gevarieerd gebied.
 • Rustige wandeling en bezoek aan een vogelkijkhut.
 • Ook zeer geschikt voor beginnende vogelliefhebbers.
 • De ervaren gids geeft graag uitleg.
 • De Swarovski telescoop gaat mee.
 • Indien mogelijk gaat een 2e gids met telescoop mee.
 • Leenkijkers aanwezig.
 • Kop warme chocolademelk en koek ter afsluiting.
 • Groep van maximaal 10 personen.
 • Gegarandeerd vertrek vanaf 3 personen.

Deze Excursie is vol

Beschrijving

Vogelexcursie Friese Veen Krakeend
Krakeend
Vogelexcursie Friese Veen Sijs
Sijs
Vogelexcursie Friese Veen Slobeend
Slobeend

 

 

 

 

 

 

Gevarieerd landschap

Door de variatie in landschap zijn er veel verschillende vogels te verwachten, waarvan een deel hier alleen in de wintermaanden te vinden is. De kans is groot dat er Koperwieken, Kramsvogels, Sijsjes, Smienten, Nonnetjes en Grote zaagbekken te zien zijn. Ook Krakeenden, Slobeenden, Grote Canadese gans, Boomkruiper, Grote bonte specht en Groene specht komen daar voor. En misschien laat zelfs even een Zeearend zich nog even zien.

Vogelexcursie Friese Veen Boomkruiper
Boomkruiper
Vogelexcursie Friese Veen Grote Zaagbek
Grote Zaagbek
Vogelexcursie Friese Veen Kramsvogel
Kramsvogel

 

 

 

 

 

 

Er zal een rustige wandeling van ongeveer 3,5 km. door het gebied worden gemaakt, waarbij ook aandacht besteed zal worden aan de vogelgeluiden. De telescoop gaat mee, zodat we de vogels ook van dichterbij kunnen bewonderen.

De vogelexcursie kort samengevat:

 • Op zaterdag 27 januari 2024.
 • Prachtig gevarieerd gebied.
 • Rustige wandeling en bezoek aan een vogelkijkhut.
 • Ook zeer geschikt voor beginnende vogelliefhebbers.
 • De ervaren gids geeft graag uitleg.
 • De Swarovski telescoop gaat mee.
 • Indien mogelijk gaat een 2e gids met telescoop mee.
 • Leenkijkers aanwezig.
 • Kop warme chocolademelk en koek ter afsluiting.
 • Groep van maximaal 10 personen.
 • Gegarandeerd vertrek vanaf 3 personen.

Stevig schoeisel (het kan er behoorlijk drassig zijn) en bij het weer passende kleding wordt aangeraden.

10 beoordelingen voor Vogelexcursie Wintergasten bij het Friese Veen 27 januari 2024

 1. Elly (geverifieerde eigenaar)

  Het was heerlijk om weer met een groep op pad te gaan en vogels te spotten. Samen zien je toch veel meer.
  Iedere vogel werd gezien en uitgelicht via de telelens. Voor mij was dat echt een meerwaarde.
  Ook heel fijn dat bij twijfel er kenners waren (Andrea en Martin) die je gelijk op het goede spoor zetten.
  Heb nog nooit de kleuren van de wilde eend zo mooi gezien. Wat mij betreft hadden we nog uren door kunnen gaan.
  Dit smaakt naar meer.

  Elly

 2. Jabik en Karin (geverifieerde eigenaar)

  Fantastische vogel-hike gehad met Andrea en Martin van Birds4You.nl. Heel leuke mensen met een enorme kennis omtrent vogels en de determinatie daarvan. Veel vogels gezien en gehoord, wandelend door de prachtige natuur van Friescheveen. Na afloop prima verzorgde catering als afsluiting.
  Zeer aan te bevelen, en voor ons voor herhaling vatbaar!

  Jabik en Karin

 3. Marleen (geverifieerde eigenaar)

  We hebben op 29 januari met Andrea een excursie gemaakt in het Friese Veen. Ondanks de harde wind een prachtige ochtend gehad en veel gezien. Maar liefst 36 soorten vogels, waaronder nonnetjes, grote lijster, goudvink, koperwieken en kramsvogels. Weer veel geleerd van Andrea en ook een prachtig nieuw wandelgebied ontdekt.

  Marleen

 4. Hans (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb een zeer plezierige en leerzame excursie gevonden, mede dankzij jullie kennis van de soorten. Fijn dat we zoveel verschillende vogels hebben mogen zien/horen.Ik kijk er met een zeer goed gevoel op terug en ben zeker van plan om nog een keer mee te gaan, al was het alleen maar om nieuwe plekken te ontdekken.

  Hans

 5. Anoniem (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de excursie. Het is fijn om mensen mee te hebben met kennis van zaken. Dank daarvoor.

 6. Irene (geverifieerde eigenaar)

  Dank je wel voor de soortenlijst, toch wel weer indrukwekkend wat je dan in een paar uurtjes ziet. Alhoewel ik het gebied wel ken, vond ik het erg leuk om met jou en een stel andere enthousiaste mensen op stap te gaan, op zoek naar vogels. Jouw kennis en ervaring hierbij is heel fijn en het gebruik van de telescoop is echt super om ook de vogels die iets verder weg zitten of toch wel heel klein zijn, toch goed te kunnen zien. De afsluiting met chocolademelk en heerlijke turf was erg gezellig en lekker.

  Irene

 7. Marjo en Monique (geverifieerde eigenaar)

  Vanwege het weer moesten we even moed verzamelen om te gaan, maar het bleek dubbel en dwars waard te zijn. Andrea en Martin horen en zien wat wij als amateurtjes niet zien. Het was prachtig om op zoveel verschillende vogels geattendeerd te worden met als hoogtepunt: de zeearend! Door de deskundige toelichting leren we steeds meer te zien en te horen. Een volgende keer gaan wij weer heel graag mee!

  Marjo en Monique

 8. Frans en Yvonne (geverifieerde eigenaar)

  Ondanks de regen hebben we een leerzame en mooie excursie gehad. Door de deskundigheid en omdat Andrea ons op verschillende vogels attendeerde, hebben we meer vogels gezien dan we voor mogelijk hadden gehouden. Als hoogtepunt zagen we een zeearend. De persoonlijke aandacht tijdens de excursie vonden wij erg prettig. Afsluiting met warme chocolade melk en Drentse koek was helemaal top!

  Frans en Yvonne

 9. Frank Pardoel

  De vogelexcursie Wintergasten naar het Friesche Veen was ver boven mijn verwachting. Wij hebben 40 verschillende vogelsoorten waargenomen en een aantal wilde zoogdieren. De excursie werd geleid door Andrea de Vries en verder nam een enthousiaste groep belangstellenden deel. Andrea is een zeer ervaren vogelkenner die veel weet van de verschillende vogelgeluiden en hun voorkomen. Vogels werden dan ook makkelijk herkend door hun geluid en vorm. De tocht bestond uit een wandeling van zo’n 3.5 km door verschillende soorten begroeiing (biotopen) met iedere keer weer andere vogels.
  Ik heb veel geleerd en een fantastische excursie als herinnering en raad iedereen aan om met Birds4You.nl op pad te gaan.
  Groet, Frank Pardoel

 10. Charles en Mieke

  Hoi,

  We kijken terug op een leerzame ochtend met jou, je hebt ons geleerd hoe we de vogels kunnen herkennen aan hun geluid en te leren kijken..
  We zijn zeker van plan om nog een keer met je mee te gaan.

  Groetjes van Charles en Mieke

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.