Vogelexcursie Friese Veen

(4 klantbeoordelingen)

Vogelexcursie Friese Veen op 26 januari 2019

Wil je met een kleine groep vogelliefhebbers op zoek naar vogels in een monumentaal parkbos, een moerasbos, langs rietvelden, in polders en op de plas? En ben je benieuwd welke wintergasten er zullen zijn? Ga dan mee op de groeps Vogelexcursie Wintergasten naar Vennebroek en Friese Veen (Frieseveen / Friesche Veen). Door de variatie in landschap zijn er veel verschillende vogels te verwachten, waarvan een deel hier alleen in de wintermaanden te vinden is. De kans is groot dat er Koperwieken, Kramsvogels, Sijsjes, Smienten, Nonnetjes en Grote zaagbekken te zien zijn. Ook Krakeenden, Slobeenden, Grote Canadese gans, Boomkruiper, Grote bonte specht en Groene specht komen daar voor. Misschien komt er zelfs nog wel even een Zeearend langs vliegen.

Er zal een rustige wandeling van ongeveer 3,5 km. door het gebied worden gemaakt, waarbij ook aandacht besteed zal worden aan de vogelgeluiden. De telescoop gaat mee, zodat we de vogels ook van dichterbij kunnen bewonderen.

 • Prachtig gevarieerd gebied.
 • Rustige wandeling en bezoek aan een vogelkijkhut.
 • Ook zeer geschikt voor beginnende vogelliefhebbers.
 • De ervaren gids geeft graag uitleg.
 • De Swarovski telescoop gaat mee.
 • Eenvoudige leenkijkers aanwezig.
 • Kop warme chocolademelk ter afsluiting.
 • Groep van maximaal 10 personen.
 • Gegarandeerd vertrek vanaf 3 personen.

Datum: zaterdag 26 januari 2019. We starten om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats bij Sportschool Sportrade. Hoofdweg 266, 9765 CM Paterswolde. Om ca. 12.15 uur zijn we weer terug. We sluiten de excursie af met een kop warme chocolademelk (met slagroom) op de parkeerplaats.

Stevig schoeisel (het kan er behoorlijk drassig zijn) en bij het weer passende kleding wordt aangeraden.

15,00

Uitverkocht

4 beoordelingen voor Vogelexcursie Friese Veen

 1. Marjo en Monique (geverifieerde eigenaar)

  Vanwege het weer moesten we even moed verzamelen om te gaan, maar het bleek dubbel en dwars waard te zijn. Andrea en Martin horen en zien wat wij als amateurtjes niet zien. Het was prachtig om op zoveel verschillende vogels geattendeerd te worden met als hoogtepunt: de zeearend! Door de deskundige toelichting leren we steeds meer te zien en te horen. Een volgende keer gaan wij weer heel graag mee!

  Marjo en Monique

 2. Frans en Yvonne (geverifieerde eigenaar)

  Ondanks de regen hebben we een leerzame en mooie excursie gehad. Door de deskundigheid en omdat Andrea ons op verschillende vogels attendeerde, hebben we meer vogels gezien dan we voor mogelijk hadden gehouden. Als hoogtepunt zagen we een zeearend. De persoonlijke aandacht tijdens de excursie vonden wij erg prettig. Afsluiting met warme chocolade melk en Drentse koek was helemaal top!

  Frans en Yvonne

 3. Frank Pardoel

  De vogelexcursie Wintergasten naar het Friesche Veen was ver boven mijn verwachting. Wij hebben 40 verschillende vogelsoorten waargenomen en een aantal wilde zoogdieren. De excursie werd geleid door Andrea de Vries en verder nam een enthousiaste groep belangstellenden deel. Andrea is een zeer ervaren vogelkenner die veel weet van de verschillende vogelgeluiden en hun voorkomen. Vogels werden dan ook makkelijk herkend door hun geluid en vorm. De tocht bestond uit een wandeling van zo’n 3.5 km door verschillende soorten begroeiing (biotopen) met iedere keer weer andere vogels.
  Ik heb veel geleerd en een fantastische excursie als herinnering en raad iedereen aan om met Birds4You.nl op pad te gaan.
  Groet, Frank Pardoel

 4. Charles en Mieke

  Hoi,

  We kijken terug op een leerzame ochtend met jou, je hebt ons geleerd hoe we de vogels kunnen herkennen aan hun geluid en te leren kijken..
  We zijn zeker van plan om nog een keer met je mee te gaan.

  Groetjes van Charles en Mieke

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.