Vogelexcursie Zuidlaardermeer

(5 klantbeoordelingen)

Vogelexcursie Zuidlaardermeer

Witkeelkwikstaart Onnerpolder
Zeer zeldzame Witkeelkwikstaart Onnerpolder (2018)

De vogelexcursie Zuidlaardermeer voert u naar de vogel hoogtepunten in dit gebied. Het Zuidlaardermeer ligt op de grens van Drenthe en Groningen, globaal in de driehoek Haren (Gr), Zuidlaren en Kropswolde. Het Zuidlaardermeer wordt gevoed door het riviertje de Hunze, via het Drentsche diep mondt deze uit in het Winschoterdiep bij Westerbroek.

Het Zuidlaardermeer gebied

Vogelexcursie Zuidlaardermeer Steltkluut
Steltkluut

Rondom het Zuidlaardermeer bevinden zich aan de westkant vele polders met extensief beheerde graslanden, afgewisseld met verspreide
bosjes en ruigtes. De oostkant is afgegraven voor natuurontwikkeling, met name om dit gebied nog geschikter te maken voor de Roerdomp en andere rietvogels. De noordzijde kenmerkt zich door de ondergelopen polders met veel Pitrus. Dit is een noodbergingsgebied. Hier kan men veel eenden, steltlopers en vele soorten sterns aantreffen. Het gebied is door deze grote afwisselingen in het landschap erg vogelrijk. Behalve vogels kan men in dit gebied ook Otters en Bevers aantreffen!

Vogelexcursie Zuidlaardermeer Buizerd
Buizerd
Vogelexcursie Zuidlaardermeer Krakeend
Krakeend
Visarend Zuidlaardermeer met prooi
Visarend met prooi

 

 

 

 

 

 

Hoe verloopt de vogelexcursie Zuidlaardermeer?

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen bestrijkt deze vogelexcursie een groot gebied rondom het Zuidlaardermeer. We zullen tijdens deze excursie een aantal van deze gebieden bezoeken. Het vervoer tussen deze gebieden zal plaatsvinden met de auto. Uiteraard zal er ook gewandeld worden en is er voldoende tijd om de vogels te observeren en eventueel te fotograferen. Op verzoek is het mogelijk deze vogelexcursie aan te passen voor deelnemers die minder goed ter been zijn.

 

Vogelexcursie Zuidlaardermeer Uitkijktoren bij de Leine
Uitkijktoren bij de Leine.
Vogelexcursie Zuidlaardermeer Geoorde Fuut
Geoorde Fuut
Vogelexcursie Zuidlaardermeer Wolfsbarge
Wolfsbarge

 

De Zeearend bij het Zuidlaardermeer

Inmiddels heeft ook een paartje Zeearenden zich in dit gebied gevestigd, er is dan ook een reële kans dat wij tijdens de vogelexcursie deze imposante vogels gaan zien!

Vogelexcursie Zuidlaardermeer Zeearend
Zeearend in vlucht.
Vogelexcursie Zuidlaardermeer Zeearend 2
Zeearend
Vogelexcursie-Zuidlaardermeer-Scholeksters
Scholeksters

Maar ook andere leuke vogels.

Niet alleen Zeearenden komen in dit gebied voor maar ook andere mooie en interessante vogels. In het voorjaar en de zomer komen er ook zeldzame sterns voor zoals de Witwangstern en Witvleugelstern. Deze sterns broeden zelfs regelmatig in dit gebied een unicum voor Nederland!

Witwangstern vogelexcursie Zuidlaardermeer
Witwangstern Zuidlaardermeer
Vogelexcursie Grutto
Grutto
Vogelexcursie Kemphanen
Kemphanen

 

 

 

 

 

 

 

 

En niet te vergeten is de IJsvogel hier een vaste gast die zich hier vaak even laat zien en soms zelfs even laat filmen of fotograferen.

Eten en drinken

Gedurende de vogelexcursie zal er koffie en thee geschonken worden en is er een lokale lekkernij bij.

Wat mag u verwachten van deze vogelexcursie Zuidlaardermeer?

 • Tijdens de vogelexcursie is er een Swarovski telescoop aanwezig voor algemeen gebruik;
 • De gids is zeer bekend in het gebied ook op de minder bekende plekken;
 • Met name in voorjaar en zomer veel bijzondere vogels aanwezig;
 • Goede voorzieningen om de vogels goed te observeren in het gebied;
 • Verschillende biotopen dus veel afwisseling in vogels;
 • De mogelijkheid gebruik te maken van een leen verrekijker gedurende de vogelexcursie;
 • De gids heeft veel ervaring met vogels en kan u ze snel aanwijzen;
 • De mogelijkheid om zelf de vogels te fotograferen tijdens de excursie;
 • Eten en drinken zijn verzorgd tijdens de vogelexcursie;
 • Deze vogelexcursie is geschikt voor ervaren en onervaren vogelaars;
 • De vogelexcursie is op verzoek ook geschikt voor minder mobiele deelnemers;
 • Gratis parkeer mogelijkheid voor uw auto gedurende de vogelexcursie;
 • De mogelijkheid om uw vragen over vogels beantwoord te krijgen;
 • Na de vogelexcursie per e-mail een rapport met daarin alle waargenomen vogelsoorten;
 • Een onvergetelijke vogel ervaring.

 

Een vogelexcursie naar het afwisselende en vogelrijke Zuidlaardermeer gebied. Daar verblijft inmiddels ook de Zeearend. Ook zijn er veel andere, soms zeldzame, vogelsoorten te zien.

Deze prijs is de totaalprijs voor deelname tot maximaal 3 personen. Het maximale aantal deelnemers aan deze vogelexcursie is 10. Heeft u een grotere groep? Neem dan contact op met mij om de mogelijkheden door te nemen.

Selecteer a.u.b. ook bij uw boeking het maximaal aantal personen waarmee u komt bij de Extra’s optie in de kalender. Wanneer u een hele dag boekt krijgt u € 20,= korting op het totaal bedrag.

Ook u kunt alle mooie vogels in dit gebied zien! Laat mij u meenemen op deze mooie vogelexcursie rondom het Zuidlaardermeer. U kunt hieronder eenvoudig op de door u gewenste datum uw eigen vogelexcursie reserveren.

Andrea de Vries
Uw gids: Andrea de Vries

 

139,00

5 beoordelingen voor Vogelexcursie Zuidlaardermeer

 1. Nienke (geverifieerde eigenaar)

  De vogelexcursie rond het Zuidlaardermeer met Andrea was waar ik op had gehoopt en zelfs meer dan dat. Ik woon in het buitenland en ken de vogels in Nederland (vooral die er alleen in de zomer zijn) amper. Uit ervaring hier in de VS weet ik dat je zoveel meer vogels ziet en hoort met een expert erbij. Ik was al een paar keer rond het Zuidlaardermeer wezen vogels kijken gedurende mijn kerstbezoeken de afgelopen jaren, maar kon vooral de kleine vogeltjes niet herkennen. Dus ik was erg blij toen ik de Birds4You.nl website vond via google search.

  Andrea is de perfecte gids: ze hoort en herkent alle vogels en weet de gebieden rond het meer, waar je ze kan vinden, en gaf interessante uitleg over de vogels, over de gebieden, en dergelijke. We zijn naar 2 plekken geweest rond het meer die nieuw voor me waren en hebben daar—en in de Oostpolder— op andere plekken heel veel nieuwe vogels gezien. Andrea begreep ook direct dat mijn interesse naar de wat kleinere vogeltjes uitging. We hebben een paar hele leuke en productieve vogelkijk-uren gehad en ik kan een vogelexcursie met Andrea daarom ook van harte aanraden.

  Nienke

 2. Peter (geverifieerde eigenaar)

  Beste Andrea,
  Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor de leuke en leerzame excursie op 24 mei.
  Ik heb erg genoten en met jouw hulp heb ik weer nieuwe vogels kunnen zien en horen.
  Vooral voor dat horen en herkennen van de verschillen van de diverse zangvogels is het fijn dat er een expert bij is.
  Bijzonder fijn was ook dat je het voor mij, minder valide persoon, mogelijk heb gemaakt de waarnemingen te kunnen meemaken.
  Ik kan wel zeggen dat het zeer waarschijnlijk is dat ik nog een keer een excursie met je ga meemaken.
  Peter

 3. Jan (geverifieerde eigenaar)

  Hallo Andrea,
  je begint op jouw site met de opmerking “Je hoeft niet naar een ver land om de mooiste vogels te zien. Als je de juiste plekken kent en de vogels weet te herkennen gaat er een wereld voor je open” en dit is o zo waar.
  Er is gisteren voor mij een hele wereld opengegaan. Weliswaar “slechts” Nederland maar wat wil je na zo’n dag nog meer?
  Echt genoten van deze dag en wat hebben we er veel gezien. Jouw enthousiasme werkt zeer aanstekelijk en jouw kennis doet een mens versteld staan.
  Zoals je in de mail al schreef: ook ik had de indruk (en die is bevestigd) dat het een mooie verrassing was voor Peter en ik heb het absoluut geen moment ervaren als een straf er bij te mogen zijn.
  Ik ben eigenlijk altijd wel geïnteresseerd geweest in vogels, maar dan op een hele andere manier: meer genieten van hun vrolijke aanwezigheid en intelligente/nieuwsgierige blikken. Ik zal vanaf nu op een andere manier door de natuur lopen en ook anders naar de vogels kijken en luisteren.
  Ik ben bang dat ik ook enige mate van “besmetting” heb opgelopen, maar er zijn ergere dingen.
  Ik wil je nogmaals heel erg bedanken voor deze geweldige ervaring en ik hoop nog wat vaker deel te nemen aan de excursies.
  M.vr.gr.
  Jan

 4. Niels en Kirsten (geverifieerde eigenaar)

  Op een zonnige eerste paasdag vogels wezen kijken met Andrea rond het Zuidlaardermeer en in de Onnerpolder. Veel leuke soorten gezien en gehoord, de eerste koekoek en huiszwaluwen van het jaar, heel veel tapuiten en het paapje. Vooral de beflijster en wat later de steltkluut waren fantastisch om van dichtbij te zien. Gezellig kletsen over vogels onderweg, het was een prima morgen!

  Niels en Kirsten

 5. Rik (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag op pad geweest met Andrea op de vogelexcursie rond het Zuidlaardermeer. Wat een vakvrouw op het gebied van kennis over vogels, de geluiden van vogels en de omgeving. Naast 10-tallen soorten vogels sprongen er vandaag voor ons wel vier bijzondere soorten uit. De Ralreiger, Roerdomp, Steltkluut en Witwangstern. Onze dag als vogelaars kon niet meer stuk. Onderweg zorgde de gastvrouw ook nog voor een heerlijk kopje koffie met “Drentse turf”.
  Kortom een excursie om aan te raden!

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.