Vogelexcursie 13 mei 2017 Vogelweek van Drentsche Aa tot Noordlaarderbos

8,00

Niet beschikbaar

Categorie:

Beschrijving

Vogelweek Drentsche Aa tot Noordlaarderbos

Vogelweek Drentsche Aa tot Noordlaarderbos: In samenwerking met de Vogelbescherming organiseert Birds4You.nl zaterdag 13 mei 2017 een avondwandeling vogels kijken voor beginners tijdens de Nationale Vogelweek. De wandeling zal plaatsvinden in het stroomdal van de Drentsche Aa en via het Noordlaarderbos lopen. De wandeling zal 2,5 tot 3 uur duren. Tijdens de wandeling zullen we de verschillende vogels zien en horen die in deze specifieke gebieden leven. Voor deze wandeling zijn maximaal 18 plaatsen beschikbaar en er gaan 2 gidsen mee. Ook zal er een telescoop meegenomen worden zodat iedereen optimaal van de vogels kan genieten, ook als ze zich op een grotere afstand bevinden. De afstand van de wandeling is ongeveer 5 kilometer en stevige wandelschoenen worden aanbevolen. Voor wie zelf geen verrekijker heeft is er de mogelijkheid bij de gids voor de wandeling een eenvoudige verrekijker te huren (maximaal 8 stuks). De kosten hiervoor bedragen € 2,= ter plekke contant te voldoen. De kosten van deelname aan de wandeling zelf bedragen € 8,= ook ter plekke contant te voldoen.

Wij verzamelen eerst op de carpool plaats beneden aan de A28 afslag Eelde bij De Punt, vanaf hier vertrekken wij om 18.30u naar het start punt van de wandeling met onze eigen auto’s. Dit is een ritje van ongeveer 3 km. De wandeling start om 18.30 uur en we verwachten tussen 21.00 en 21.30 uur terug te zijn bij de auto’s. Enkele soorten die wij hopen waar te nemen zijn onder andere de: IJsvogel, Rietgors, Blauwborst, Grote Bonte Specht, Sperwer, Torenvalk, Buizerd, Roodborsttapuit en Zwartkop. Ook zullen we ongetwijfeld de Fitis, Roodborst, Koolmees en andere meer algemene soorten aantreffen.

Lijkt het u leuk om hieraan mee te doen? Aanmelden kan eenvoudig en snel via de website van de nationale vogelweek, hier staat ook meer informatie over deze wandeling.

Wij hopen u te mogen begroeten op 13 mei 2017 op deze mooie wandeling. Wacht niet te lang met aanmelden want de eerste plaatsen zijn al bezet.

 

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Andere suggesties…